Ramazan’da Gelenek Haline Gelen Ramazan Kolileri Bu Senede Raflara Girdi

Ramazan ayına özel olarak oluşturulan gıda kolileri, özellikle marketler olmak üzere, toptancılar ve gıda perakendecileri tarafından hazırlanarak, farklı fiyat ve içerikleriyle raflardaki yerini aldı.

Ramazan ayı için hazırlanması bir gelenek haline dönüştürülen ve özellikle ihtiyaç sahiplerine bağış yapmak adına hayırseverler tarafından satın alınan ramazan kolilerinde fiyarlar, 27,90 Türk Lirası gibi bir fiyattan başlangıç göstererek, içerisinde yer alan gıda malzemelerine göre 300 Türk Lirasına kadar değişiklik gösteriyor.

Ramazana özel olarak hazırlanan bu ramazan kolilerine birkaç marketten örnek gösterecek olursak, CarrefourSA’da  yer alan ramazan kolileri 4 farklı seçenek olarak karşımıza çıkıyor. CarrefourSA Kart sahiplerine yüzde 44 civarında bir tasarruf sağlanarak 29,90 TL’den sunulmuş olan klasik ramazan kolisinde 13 adet gıda maddesi yer alıyor. Bir başka seçenek olan Süper Ramazan Kolisinde 21 adet, Mega Ramazan Kolisinde 24 adet ve son olarak Lüks Ramazan Kolisi içerisinde de 29 adet gıda maddesi bulunuyor. En pahalı olan Lüks Ramazan Kolisi 99,90 Türk Lirasından satışa sunuluyor.

Migros’larda ise 3 farklı seçenek ve değişik içeriklerle ramazan kolileri alıcılara sunuluyor. Kolilerde ise 13, 20 ve 24 adet arasında değişen gıda maddesi yer alıyor. Hazırlanan bu 3 farklı kolilerde fiyatlar ise, Bereket Kolisi 29,90 TL, Lezzet Kolisi 42,90 TL ve Ziyafet Kolisi de 59,90 TL’den satılıyor. Ayrıca Migros’larda Kızılay için bağışta alınabiliyor.

Şok Marketlerde hazırlanan ramazan kolileri 44,90 TL’den, Metro Toptancı Marketlerde ise 4 farklı ramazan kolisi hazırlanarak 39,99, 44,99, 79,99 ve 99,99 TL’den satılıyor.