Reform Paketini Avdagiç Değerlendirdi: Vergi Geliri Yatırım Olarak Geri Dönecek!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Başbakan Binali Yıldırım tarafından dün kamuoyuna açıklanan borç yapılandırma ve sosyal reform paketi için değerlendirmelerde bulundu. Avdagiç, hayata geçirilecek bu reformun Türkiye ekonomisinin sahip olduğu dinamizmi önemli ölçüde artıracağını ifade etti.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Avdagiç tarafından yapılan gündem değerlendirmesinin temelinde, dün Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan reform paketi vardı. Reform paketinin içeriğinde, vergi ve prim borçları için yapılandırma imkânı, Ramazan ve Kurban bayramlarında emekli vatandaşlara ikramiye, stok için af, imar barışı, yaşlılık maaşı için zam, Bağ-Kur için destek ve üniversite affı hakkında detaylar yer alıyordu.

TBMM’ye gönderilen tasarıyı değerlendiren Avdagiç, borç ve pirim yapılandırmasının büyük önem taşıdığını, imar barışının da ekonominin kayıt altına girebilmesi için büyüm bir adım olduğunu ifade etti. Kamuya borç ödemeleri için tanınan fırsatların her birinin, stok affı gibi tedbirlerin devlet, vatandaş ve reel sektör arasında bir kazançlı yapı olarak ortaya çıkacağını belirtti.

Hayata geçirilecek reform paketinin Türkiye ekonomisinin dinamizmini hareketlendireceğini ifade eden Avdagiç, vatandaşın alım gücünü artırıcı etki yaratacak tüm sosyal ve yapısal düzenlemelerin arkasında olduklarını vurguladı.

Reform paketinin her vatandaş için önemli faydalar barındırdığını ifade eden Avdagiç, kamuda birikmiş vergi ve pirim borçlarını ödeyen vatandaşlar için ikramiye ile geliri yükselen emekli vatandaşların geleceğinin çok daha güven için planlanabileceklerini, vatandaşların eski borçlarını taksitlendirmeleri sonrasında vergi ve primleri için yeni bir sayfa açabileceklerini, yeni yatırım planları için engelsiz bir başlangıç yapabileceklerini, yasal süreçleri bu reform paketi sayesinde arkalarında bırakacaklarını, devletin de bu sayede tahsil edemediği vergi gelirine kavuşacağını, bu gelirlerin de yatırım olarak geri döneceğini ifade etti.