Sigorta Yaptırmak İçin Hangi Belgeler Gerekir?

Öncelikle bir sigorta şirketinin, sigortalı olan kişi tarafından tahsil etmiş olduğu prim karşılığında, herhangi bir rizikoya karşı zarar ve hasarını güvence altına aldığı sözleşmeye sigorta adı verilir. Birçok sigorta türü vardır. Bunların başlıcaları ise genel sağlık sigortası, özel sağlık sigortası, kasko, zorunlu trafik sigortası ve zorunlu deprem sigortasıdır. Peki, sigorta yaptırmak için hangi belgeler gerekir?

Birden fazla sigorta türü olduğu için, kişinin yaptıracağı sigortaya göre istenilen ve gerekli olan belgeler değişiklik gösterebilir. Örneğin;

Kasko Yaptırmak İçin Gerekli Belgeler

Kasko, aracın herhangi bir zara ve hasara uğraması durumunda bu zararı karşılamak adına isteğe bağlı olarak yaptırılan bir sigorta türüdür. Kasko yaptırmak isteyenlerden istenilen tek belge ise sigortalanacak olana aracın ruhsatıdır.

Zorunlu Trafik Sigortası İçin Gerekli Belgeler 

Zorunlu trafik sigortası, olası bir kaza durumunda araç sahibini maddi manevi her türlü hasardan korumak maksadıyla oluşturulmuş ve yaptırılması zorunlu tutulmuş bir sigortadır. Bu sigortayı yaptırabilmek içinde gerekli olan tek belge araca ait olan trafik sicil belgesi yani ruhsatıdır.

Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) İçin Gerekli Belgeler 

Diğer bir isimle DASK olarak adlandırılan zorunlu deprem sigortası işyerleri ve konutların güvenliği için yaptırılması zorunlu olan bir sigorta türüdür. Bu sigortayı yaptırabilmek için sigortalanmak istenilen yerin adresi ve tapusu, sahibinin iletişim ve kimlik bilgileri, yine sigortalanacak binanın yaşı, kat sayısı, brüt ölçümü ve kullanım şekli gibi bilgi ve belgeler gereklidir.   

Hayat Sigortası İçin Gerekli Belgeler

Hayat sigortası kişinin yaşamı boyunca gerçekleşebilecek herhangi bir hastalık riskine karşı kendisini ve ailesinden geride kalanları korumak maksatlı yapılan bir sigorta türüdür. Bunun içinde gerekli olan belgeler ise kimlik bilgileri, sağlık durumu, yaşı cinsiyeti gibi belgelerdir.