Suriye Açıklaması Gelince Dolar Sert Düştü!

Dolar, Türk Lirası karşısında güne önemli bir rekor ile başlamış, tarihinin en yüksek seviyesini yeniden belirlemişti. Gün içerisinde yaşanan gelişmeler sonrasında Dolar, sert bir düşüş yaşadı.

Dolar, güne sabah saatlerinde önemli bir rekor kırarak başladı. 08.43 saati itibariyle 3,9826 Türk Lirası seviyesine yükselen Dolar, tarihinin TL karşısındaki en yüksek seviyesinden işlem gördü.

Gün genelinde dalgalı bir seyir izleyerek gerileme eğilimi gösteren Dolar, 3,94 Türk Lirası’na kadar düşmeyi başardı.

Euro’da da yeni bir rekor vardı. 4,6773 Türk Lirası seviyesine kadar ulaşan Euro, kısa bir süre içerisinde 4,66 seviyesine gerilerken, döviz sepeti gün içerisinde 4,3263’ü görmüş oldu.

Analistler tarafından yapılan açıklamada Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği, NATO ile gerilen ilişkiler ve cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faiz konusunda yaptığı eleştirilerin kur üzerinde önemli bir baskı yarattığı ifade edilirken, gün sonunda beklenmeyen bir gelişme yaşandı.

Suriye lideri Esad, dün Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmüş ve tüm tekliflere açık olduğunu ifade etmişti. Bugün bir araya gelen Türkiye, İran ve Rusya liderleri tarafından yapılan görüşmede Suriye’de yaşayan tüm halk liderlerinin bir araya gelerek sorunun çözümü için bir zirve kurulması kararı alındığı açıklanınca, bölgesel düzende adım atılması sebebiyle hem Euro, hem de Dolar düşüşe geçti.

Saat 21.57 itibariyle Dolar günlük bazda yüzde 0,59’luk değer kaybı yaşayarak 3,9331 Türk Lirası seviyesinden işlem görürken, Euro’da yaşanan düşüş yüzde 0,12 olup, 4,6405 Türk Lirası seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Euro/Dolar oranı ise yüzde 0,51’lik yükseliş yakalayarak 1,1798’e yükseldi.