Taksi Ücretlerine Kısa Mesafe Zammı Yarından İtibaren Yürürlüğe Girecek!

Taksilerde zamlı indi bindi ücreti alınması yarın itibari ile başlıyor. Ayrıca lüks taksi ve elektrikli taksiler de trafikte yerini alacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi bugün (20 Ocak 2017) yaptığı toplantıda bazı kararlar aldı.

Alınan kararlara göre taksilerde alınan indi bindi ücreti artırıldı ve yarından itibaren uygulamaya başlanacaktır. Buna ek olarak elektrikli araçlar ve lüks taksiler de  çalışmaya başlayacak. Uygulama, kısa mesafelerde yolcu taşımak istemeyen taksi şoförlerine yönelik yapılan şikayetler üzerine İstanbul Taksiciler Odası tarafından 2016 Aralık ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne sunulmuştu. Bugün toplantı yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi, uygulamayı karara bağlayarak hayata geçirdi.

Taksi Kısa Mesafe Ücreti Minimum 8,75 Lira Olacak!

Yarın öğlen saatlerinde bütün taksicilerin taksimetrelerini yeni sisteme göre düzenleyeceği belirtildi. İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Yahya Uğur’un yaptığı açıklamaya göre „turkuaz“ adı verilen lüks taksi uygulamasının da yürürlüğe girdiğini belirtti. Uygulamaya koyulacak olan düzenlemeye göre 2,5 km mesafe için indi bindi ücreti alınacaktır. Alınacak olan ücret ise 8,75 Türk Lirası’dır. Uygulama kapsamında taksimetre açılış ücreti 3,50 Türk Lirası, gidilen kilometre başına ise 2,10 Türk Lirası ücret alınacaktır.

Bir yolculukta alınan minimum ücret 8,75 Türk Lirası olacaktır. Yahya Uğur, hükümet ile ortak çalışma olan elektrikli taksilerin de toplantıda görüşülüp onaydan geçtiğini ve çok yakın zamanda trafikte elektrikli taksilerin görüleceğini vurguladı. Yapılan toplantı kapsamında alınan kararlar taksiciler tarafından olumlu karşılansa da vatandaş tarafında tepkiye yol açtı.

Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz yaptığı açıklamalarda uygulamaya konulan indi bindi ücretinin, gizli taksimetre zammı olduğunu belirtti. Uygulamanın haksızlık olduğunu dile getiren Mehmet Bülent Deniz, kararın iptali için yargı yoluna başvuracaklarını belirtti.