Teknoloji Devi Appleın Piyasa Değeri Rekor Seviyelerde

Amerika Birleşik Devletleri’ne bağlı teknolojide en büyük isim olan Apple’ın bugün piyasadaki değeri 800 milyar doların bir hayli aşarak, rekor seviyelere kadar çıktı. Dünya geneline bakıldığında 800 milyar doların üzerine çıkarak rekor seviyelere yükselen ve hatta rekor kıran tek firma Apple olarak belirlendi.

Şuan da bir hissesinin başına yüzde 3 oranından fazla değer kaybetmiş olan Apple, dünya geneline bakıldığında 800 milyar doların üzerine çıkarak rekor kıran ilk ve tek isim oldu.

Bugün dünyada ki en fazla hisse değerine sahip şirket olan Apple, geçtiğimiz Cuma günü bir hisse başına değerini 148,96 dolar üzerinden kapatmıştı. Fakat bugün, yüzde 3,2 civarında bir artış görerek, hisse başına değeri 153,70 dolara kadar yükseldi.

Böylelikle dünya piyasasında ki değeri bugün yaklaşık olarak 815,08 milyar dolar olan Apple, tarihte ki piyasa değeri 800 milyar doları aşan ilk şirket unvanına sahip oldu.

Apple’ın, bu senenin ilk çeyreğinde elde ettiği geliri, geçen senenin aynı dönemlerinde kıyasla, yüzde 4,5 civarında bir artış görerek 52,9 milyar dolara ulaştığı görülmüştü. Aynı zamanda bu teknoloji devi şirketin net karı da hemen hemen aynı dönemlerde yüzde 4,8 oranında bir artış yaşayarak 11 milyar dolara kadar çıkmıştı.

Böylece, yaşanan bu gelişmeler ve yükselişler sayesinde Apple, Amerika Birleşik Devletleri’ne bağlı olan şirketler arasında, 2017 yılının Ocak – Mart aylarını kapsayan dönemde en fazla net karı elde eden şirket olmuştu.