Teknoloji Girişimlerine SPK Desteği Torba Yasada!

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek hazırlanan Torba Yasa hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklama esnasında Şimşek, başta teknoloji olmak üzre tüm sektörlerde projesi olduğu halde kaynak ulaşımı olmayan girişimcilere finansman sağlanacak bir ‚kitle fonlaması‘ yer aldığını ve çok yakında hayata geçeceğini belirtti.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 2008 yılında yaşanan global düzeydeki finansal kriz sonrasında hem çekirdek, hem de erken aşama nakit desteğine ihtiaç duyan işletmeler için banka kredileri, destekler gibi tüm finansal araçlarda erişimin zorlaştığını belirtti.

Ekonomik kalkınmaya önemli destek sağlayacak, potansiyel sahibi olan, teknolojiyi merkezine alan projelerin hayata geçmesinin bu sebeple zorlaştığını belirten Şimşek, Torba Yasa ile birlikte hayata geçirilmesi planlanan Kitle Fonlama sistemi ile birlikte teknoloji sektörü başta olmak üzre, tüm sektörlerde bir projesi olmasına rağmen kaynak sahibi olamayan girişimcilerin rahatlıkla fayda sağlayabileceğini aktardı.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, kurulacak yeni sistem ile tecrübe sahibi ve tecrübesiz yatırımcıların bir araya getirilmesi için ortam yaratılıcağını aktarırken, yatırım yapmaktan uzakta olan kitlelerin birikimlerini yatırıma dönüştürmesinin en önemli amaç olduğunu aktardı. Sermayenin tabana yayılacağını, girişimci sayısının ve girişimlerin finansmana erişiminin artacağını ifade eden Şimşek; hem ekonomiye, hem de kamu maliyesine herhangi bir yük gelmeden Türkiye ekonomisi için olumlu etkilerin yaşanacağını ifade etti.