Temmuz Zammı İle Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak?

11.5 milyon emekli tarafından heyecanla beklenen zamlı maaşlar, Temmuz ayından itibaren hesaplara yatmaya başlayacak. Peki SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri için yeni maaşlar ne kadar olacak?

11.5 milyon emekliyi yakından ilgilendiren zam oranları, SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri için farklı oranlarda gerçekleşecek. Temmuz ayında alınmaya başlanılacak zamlı maaşlar SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 6,48 oranında, memur emeklileri için de yüzde 7,18 oranında gerçekleşecek.

2017 yılının ilk yarısında gerçekleşen enflasyon oranına göre uygulanacak olan zam oranları belirlendi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için uygulanacak olan zam oranı yüzde 6,48 oranında olurken, memur emeklileri için de bu zam oranı yüzde 7,18 oranında gerçekleşecek.

Yeni Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Temmuz ayı itibariyle emekliler tarafından alınmaya başlanacak olan emekli maaşlarının hesaplarını tek tek yaptık. Şu anda bin 500 Türk Lirası tutarında maaş alan emekliler, Temmuz ayı itibariyle bin 597 Türk Lirası tutarında maaş alacaklar. 2 bin Türk Lirası tutarında maaş alanların maaşları ise 2 bin 129 Türk Lirası’na yükselecek.

Emekli Maaşı 2 bin 500 Türk Lirası’na tekabül eden emeklilerin Temmuz zammı ile birlikte yeni maaşları 2 bin 662 Türk Liras’na ulaşacak. Maaşı bin Türk Lirası’na tekabül edenlerde ise zamlı maaşları bin 61 Türk Lirası’na yükselecek.