Ticari Müşavirlerin Bir Kısmı Geri Çekilecek!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci basın muhabirlerine yaptığı açıklamada yurt dışında görevlendirilen ticaret müşavirlerinden başarı gösteremeyenleri geri çekileceğini ifade etti.

Yurt dışında ticaret müşaviri olarak görevlendirilen kişilerin, bu bakamı bir ödül olarak görmemeleri gerektiğini, bunun bir görev olduğunu, görevinde başarı gösteremeyen kişilerin ise geri çekileceğini ifade eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, tüm ticaret müşavirlerinin görevlendirildikleri ülkede kendilerine yerel ekipler ile desteklenen güçlü bir ekip oluşturmaları gerektiğini ifade etti.

Açıklamalarında ticaret müşavirlerine yapmaları gereken görevler hakkında bilgi veren Bakan Zeybekçi, Türk yatırımları ile ilgilenilmesi gerektiğini, bunun ana görev olduğunu, ikinci iş olarak Türk müteahhitleri ile ilgilenilmesi gerektiğini, üçüncü aşamada görevli olunan ülkedeki firmalardan Türkiye’de iş ve yatırım yapanlar ile temas edilmesi gerektiğini belirtirken, bu uygulamaların dördüncü aşamasında Türkiye’den en çok alım ve satım yapan şirketler ile temas kurulması gerektiğini ifade etti. Aynı zamanda Türkiye’den en fazla ihracat yapan ülkelerin de incelenmesi gerektiğini, elde edilen bilgiler kapsamında da bir portföy oluşturulması gerektiğini belirten Bakan Zeybekci, görevlendirilen ticaret müşavirlerinin her an temas halinde olması gerektiğini, bu kurum ve kişilerin müşavirlere her an ulaşabilmeleri gerektiğini belirtti.

Elde edilen tüm bilgilerin, ticaret ve ihale girişimlerinin ihracatçılar ile, ilgili odalar ile, taraflar ile, yatırımcılar ve üreticiler ile sürekli olarak paylaşılması gerektiğini ifade eden Bakan Zeybekci, bu görevin bir ödül olmadığını, çok çalışılması gereken bir görev olduğunu, başarı gösteremeyen ticaret müşavirlerinin hızlı bir şekilde geri çekileceğini ifade etti.

Tüm ticaret müşavirlerine bireysel cep telefonunu ve mail adresini ileteceğini ifade eden Bakan Zeybekci, tüm müşavirlerin kendisine her an ulaşabileceğini, kendisinin de onlara her an ulaşacağını belirtti.