TİM, Kurdaki Yükselişlere Karşı Tedbir Aldı!

Konu ile alakalı olarak bir takım açıklamalarda bulunan TİM Başkanı Gülle, ellerinde mevcut bulunan bütün fonları Eximbank’a sağlamak üzere hazırlandıklarını belirtti.

Türkiye İhracatçılar Birliği Başkanı İsmail Gülle, konuya ilişkin bazı açıklamalarda bulunarak, döviz kurlarında meydana gelen bu sert yükselişlere karşı ihracatçıların yanında olabilmek adına TİM’in ve birliklerin ellerinde mevcut bulunan fonları Eximbank’a sunmak üzere hazır bir şekilde beklediklerini dile getirdi.

Söz konusu bu açıklamalarında TİM Başkanı Gülle, dövizde meydana gelen spekülatif hareketlerin ihracatçıları negatif yönde etkilememesi adına, hem Türkiye İhracatçılar Birliği, hem de tüm birlikler olarak ellerinde mevcut bulunan kaynakları faaliyete sokmak adına karar verildiğini ve bunun için hazır bir şekilde beklemekte olduklarını belirtti.

TİM ve Birlikler Olarak Dolara Karşı Tedbir Alındı

Ülke olarak oldukça kritik bir süreçten geçildiğini de ifade eden Başkan Gülle, Türkiye İhracatçılar Birliği ve bünyesindeki 61 ihracatçının sert bir yükseliş gösteren dolara karşı bir tedbir olarak harekete geçtiklerini aktardı.

Döviz kurlarında yaşanan bu ani artışların piyasa şartları nedeniyle olmadığını, bu artışların altında çeşitli sebepler olduğuna inandıklarını anlatan Başkan İsmail Gülle, Türkiye’ye döviz kazandırılması adına gecesini gündüzüne katarak ihracat sektörünün bu durum karşısında kayıtsız kalamayacağını ifade etti.

Tüm bunların yanı sıra söz konusu bu açıklamalarında Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde kendilerinin de bahsi geçen bu spekülatif hareketler karşısında ellerini taşın altına koyduklarını, bu çerçevede döviz kurlarında sert yükselişlerin yaşandığı bu dönemde ihracatçıların yanında durabilmek adına TİM ve buna bağlı birliklerin ellerinde mevcut bulunan kaynak fonları Eximbank’a kullandırabileceğini açıklamalarına ekledi.