TMSF: Işık Sigorta’nın Yüzde 67’si Satılık!

Ülkemizde gerçekleşen FETÖ operasyonları kapsamında bilindiği üzere Asya Katılım Bankası, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devrolunmuştu. Asya Katılım Bankası Anonim Şirketi, Işık Sigorta Anonim Şirketi’nin yaklaşık yüzde 67 hissesini elinde bulunduruyordu. TMSF aldığı karar uyarınca söz konusu hisseleri satışa çıkarmaya hazırlanıyor.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF); Işık Sigorta Anonim Şirketi’nin toplam 60 milyon hissesinden, Asya Katılım Bankası Anonim Şirketi’nin elinde bulunan 40 milyon 513 bin 819 hisseyi toptan ihale yöntemi ile satışa sunma kararı aldı.

Hisse Başı Belirlenen Muhammen Bedel 85 Kuruş!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) satışa sunacağı hisselerin her biri için muhammen bedeli 85 kuruş olarak tayin etti. Asya Katılım Bankası’nın sahibi olduğu 40 milyonu aşkın hissenin satışının toplu olarak ihale yöntemi ile yapılacak olması hasebi ile belirlenen muhammen bedel; toplam 34 milyon 436 bin 747 Türk Lirası olarak duyuruldu.

Bahse konu ihaleye katılmak isteyen kişi ve kurumların tekliflerini 3 Ocak 2017, saat 17’ye kadar elden Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) teslim etmeleri gerekmektedir. Söz konusu ihale, 4 Ocak 2017 tarihinde saat 14’de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) Şişli’deki “Asma Kat Konferans Salonu’nda” gerçekleştirilecek. Yoğun ilgi ve katılımcı beklenen ihaleye teklif aşamasının ardından açık artırma ile devam edileceği ön görülüyor.

Cihan Medya da Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) Devredildi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) elinde bulunan şirketleri tekrar ekonomiye kazandırmaya gayret gösterirken, bir yandan da bünyesine yeni şirketler katılmaya devam ediyor. Bir süre önce kayyum atanan Cihan Medya AŞ, mahkeme kararı ile TMSF’ye devredildi. Cihan Medya Dağıtım AŞ haricinde TMSF’ye devrolunan diğer 6 şirket ise şöyle; Dünya Dağıtım AŞ, Fia Prodüksiyon Radyo TV Reklam Org. İletişim Sanayi Tic. Ltd. Şti, Poyraz Matbaacılık AŞ, Seyhan Matbaacılık AŞ, Etiler Matbaacılık Yayıncılık AŞ. ve Kule Matbaacılık Yayıncılık AŞ.