TOKİ Yeni Konut Yapımını Her Geçen Gün Artırıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), bilhassa son 10 yılda gerçekleştirdiği atılımlarla konut sektöründe önemli bir yer edindi. Devletin özellikle orta ve dar gelirli vatandaş grubunu baz alarak konut yapmasını talep ettiği TOKİ’nin inşa ettiği konutlara vatandaşlardan yoğun talep geliyor.

Yatırımlarını ve inşa ettiği ev sayısını her geçen yıl artıran TOKİ, buna rağmen talebe yetişmekte güçlük çekiyor. Zira uygun taksitlerle kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar TOKİ’nin yaptığı konutların uygun fiyatlarını beğeniyorlar.

Yapılan Her Evin En Az 5 Taliplisi Var!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan tarafından yapılan açıklamada, TOKİ’nin yaptığı yatırımı ve ürettiği konut sayısını her geçen gün artırdığı vurgulandı. TOKİ’nin son 3 yıllık süreçte 22 milyar Türk Lirası düzeyinde yatırım gerçekleştirdiğini belirten Başkan Turan, buna rağmen talebe yetişmekte zorluk çektiklerinin altını çizdi.

Son 3 Yıllık zaman diliminde 120 bini aşkın konutun ihalesinin gerçekleştirildiğini ve bahse konu konutların kahir ekseriyetinin tamamlanarak teslim edildiğini belirten Başkan Turan, vatandaşlardan gelen yoğun talebin sevindirici olduğunu ve doğru yolda olduklarını anlamalarına vesile olduğunu vurguladı.

Son 14 yıl baz alındığında her yıl ortalama 46 bini aşkın konut inşa ettiklerini ve bu konutların vatandaşlar tarafından beğenilerek kullanıldığını söyleyen Turan, yapılan her konutun en az 5 taliplisinin olduğunu belirtti. 2016 yılında 65 bine yakın konut inşa ettiklerini ve her bir konut için ortalama 5 başvuru geldiğini vurgulayan Başkan Turan, vatandaştan gelen teveccühün büyüklüğüne dikkat çekti. 2016 yılında tüm Türkiye’de üretilen konutların yüzde 10’una yakın kısmının TOKİ tarafından gerçekleştirildiğini belirten Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, sektördeki gelişimlerini ve etki alanlarının aynı hızla devam edeceğini de sözlerine ekledi.