TOKİ’nin Yüzde 20 İndirim Kampanyası Başlıyor! Şartlar Neler? Kimler Faydalanacak? Tüm Detaylar!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, tapularını erken almak isteyen vatandaşlar için yüzde 20 erken ödeme indirimi kampanyasına start veriyor! Başvurular 24 Nisan 2018 tarihinde başlayacak.

TOKİ, her yıl olduğu gibi bu yıl da yüzde 20 indirim kampanyasını düzenliyor. TOKİ’nin geleneksel indirim kampanyası haline gelen uygulama sayesinde vatandaşlar kalan borçlarını erken ödeyerek, tapularına erken sahip olabilecekler. İndirim kampanyası hem konut satın alan, hem de işyeri satın alan kişileri ilgilendiriyor. Yüzde 20 indirim kampanyasından faydalanmak için birtakım şartların sağlanması gerekirken, indirim için başvurular da 24 Nisan 2018 tarihinde başlayacak.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan tarafından yapılan açıklama kapsamında, kalan borcunu bir an önce kapatarak hem konut, hem de iş yerleri için tapusuna kavuşmak isteyen vatandaşlar için başvurular 24 Nisan 2018 tarihinde başlayacak. Toplu ödeme yaparak tapusuna sahip olabilecek olan vatandaşlara kalan borçları üzerinden yüzde 20 oranında indirim uygulanacak.

Kampanyadan faydalanmak isteyen vatandaşların kalan borçlarının en az yüzde 25’lik kısmını peşin olarak ödemeleri gerektiğini belirten TOKİ Başkanı Ergün Turan, kampanya süresinin 24 Nisan 2018 – 18 Mayıs 2018 tarihleri arasında sınırlı olduğunu, bu süreçte vatandaşların indirimden faydalanabilmek adına yetkili banka olan Halkbank’a başvurmaları gerektiğini belirtti.

TOKİ İndirim olanağından faydalanmak adına vatandaşların herhangi bir emlak vergisi borçlarının bulunmaması gerektiğinin altını çizen TOKİ Başkanı Ergün Turan, aynı zamanda konutlar için de herhangi bir aidat borcunun bulunmaması gerektiğini belirtti.