Torununa Bakacak Olan Büyük Annelere Ne Kadar Maaş Verilecek?

Torununa bakacak olan büyük annelere, bebeğine bakmak için sigortalı bakıcı istihdam eden annelere ödenen maaş kadar, yani 1.550 Türk Lirası destek sağlanması bekleniyor.

Yaşanan ekonomik sıkıntılar, ailelerin tek gelir ile yaşamını sürdürememesi, asgari ücret ile ihtiyaçların doğru orantılı artmaması ya da kariyer odaklı meslek sahiplerinin artması sebepleri ile kadın iş hayatında daha fazla rol almaktadır. Hem aile hayatını hem iş hayatını düzenli yürütmek isteyen kadın bu konuda kimi zaman zorluklar yaşamaktadır.

3 Yaşına Kadar Çocuğa Bakana Maaş!

Hükümet de kadının hem iş hem ev hayatını kolaylaştırmak için çeşitli projeler sunmaktadır. Bebeği olan annelere part time (yarı zamanlı) iş imkanı, bakıcı desteği gibi hizmetlerin ardından şimdi de torununa bakan büyükanneye maaş desteği sunacaktır. Torununa bakan büyükannelere verilecek olan maaş Türkiye’de büyük ses getirdi.

Uygulama dahilinde maaşın 3 yaşına kadar olan torununa bakan büyükannelere verileceği bilinmektedir. Büyükannelere maaş uygulaması ilk etapta 3 pilot ilde uygulamaya konulacak ve 6 aylık bir deneme sürecinden geçecektir. 6 ayın sonunda ise uygulamanın yaygınlaştırılması planlanmaktadır. İlk etapta uygulamanın başlayacağı iller arasında Bursa ve İzmir de bulunmakta.

Uygulama kapsamında merak edilen başlıca konu ise büyükannelere ne kadar maaş verileceği. Devlet halen pilot uygulama aşamasında olan, 0- 2 yaş arası bebek sahibi ve çalışan ve sigortalı bakıcı istihdam eden annelere maaş desteği kapsamında aylın bin 550 Türk Lirası maaş vermektedir. Büyükannelere verilmesi planlanan desteğin de bu yönde yani yaklaşık bin 550 Türk Lirası olarak sağlanılacağı düşünülmektedir.

Çalıma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun açıklamalarına göre uygulama ilk etapta belirli kriterlerdeki bin aile üzerinde başlayacak, daha sonra yaygınlaşacaktır.