Trabzonspor’un Borcu Yarım Milyarı Aştı!

Uzun süredir kadro istikrarını yakalayamayan, bundan dolayı da başarısız olan Trabzonspor, bu senede ligin orta sıralarında bulunuyor. Her sene onlarca oyuncu transfer edip, onlarcasıyla da yollarını ayıran kulübün borçları da bu nedenle katlanarak artmaya devam ediyor.

Trabzonspor Kulübü’nün yarın yapılacak olağan mali genel kurulu öncesinde; 31 Ekim tarihi itibarı ile olan kısa ve uzun vadeli toplam borcunun 559 milyon 308 bin 817 Türk Lirası olduğu açıklandı.

Kısa Vadeli Borçlar Çoğunlukta!

Trabzonspor Kulübü’nün toplam borçlarının büyük kısmını kısa vadeli borçlar oluştururken, kulübün içinde bulunduğu ekonomik çıkmazdan kurtulabilmesi için kısa vadeli borçlarını yapılandırması gerekiyor. Kulübün hali hazırda kısa vadeli borçları 370 milyon 548 bin 658 Türk Lirası tutarında. Kulübün uzun vadeli borçları ise 303 milyon 151 bin 497 Türk Lirası seviyesinde bulunuyor. Kulübün alacakları da göz önünde bulundurulduğunda net borç meblağı 560 milyon Türk Lirası noktasında.

Trabzonspor Kulübü’nün aslında gelir- gider dengesizliği bulunmazken; banka kredileri ve geçmiş dönem borçları mali yapıyı sağlıksızlaştırıyor. 1 Kasım 2015 ile 31 Ekim 2016 tarihleri arasında Trabzonspor Kulübü ve bağlı şirketlerinin geliri 327 milyon 179 bin 261 Türk Lirası olarak tespit edilirken, kulübün giderlerinin toplamı ise 294 milyon 501 bin 983 Türk Lirası olarak hesaplandı.

Özellikle 125 milyon 359 bin 766 Türk Lirası kısa vadeli ve 238 milyon 547 bin 500 Türk Lirası uzun vadeli banka kredisi bulunan Trabzonspor, bahse konu kredilerin faiz ödemeleri nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Banka kredilerinin bilhassa kısa vadeli kısmından kurtulmayı hedefleyen kulüp yönetimi, bunun için çeşitli projeler düşünüyor. Kredilerin tamamının kapatılması kısa vadede pek mümkün görünmezken, kredi kullanılan bankalarla görüşülerek yapılandırmaya gidilmesi olası görünüyor. Bu sayede kulüp gelirlerini de bir nebze daha artırarak uzun vadede kredi ve borç yükünden kurtulmayı planlıyor.