Trump Tweet Attı, Amazon Tam 6 Milyar Dolar Zarar Etti!

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, dün öğlen saatlerinde bir tweet attı. Donald Trump tarafından atılan tweet sonrasında Amazon tam 6 milyar dolar zarar etti! 

2015 yılının sonlarına doğru Donald Trump ve Amazon CEO’su Jeff Bezos arasında başlayan tartışma giderek güçlenerek büyük bir hal aldı. Dün, Amerika’nın yerel saatine göre sabah 06.00 sularında bir tweet atan Doland Trump, Amazon’un borsada 6 milyar Dolar’lık bir değer kaybı yaşamasına sebep oldu.

Attuğı tweet’te Amazon’un fiziksel mağazalara önemli ölçüde bir zarar verdiğini belirten Donald Trump, Amazon yüzünden iş istihdamında azalma olduğunu ifade etti. Atılan bu tweet sonrasında ortamın iyice kızışmasını sağlayan Donald Trump, Amazon’un borsada sert bir düşüş yaşamasına ortam yarattı. 

Donald Trump, attığı tweette Amazon’un gerçekleştirdiği atılımlar ile birlikte vergisini ödeyen ABD’li esnafların büyük zarara uğramasına sebep olduğunu, aynı zamanda istihdam alanında önemli bir kayıp için ortam yaratıldığını ifade etti.

Amerika yerel saati ile sabah 06.00 sularında atılan bu tweet’ten sonra Amazon’un hisseleri hızlı bir düşüşe geçti. Piyasa sermayesinde birkaç dakika içerisinde 6 milyar dolara yakın bir kayıp yaşayan Amazon, 450 milyar doların üzerinde değere sahip olması sebebiyle çok da önemli bir etki gibi gözükmüyor. Lakin, Trump’ın Amazon’u hedef haline getirmesi ve yaptığı bu tarz açıklamalara devam etmesi halinde Amazon’u oldukça zorlu günlerin beklediği söylenebilir.