TÜRK-İŞ Açıkladı! Açlık Sınırı 1.714,35 TL, Yoksulluk Sınırı 5.584,20 TL

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), 2017 Haziran dönemin ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı verilerini yayımladı. Yayımlanan veriler neticesinde dört kişilik bir ailenin sağlıklı, yeterli ve dengeli bir şekilde beslenebilmesi için aylık olarak yapması gereken gıda harcamasına açlık sınırı denilip, hazirandaki açlık sınırı ise bin 714,35 Türk Lirası olarak açıklandı. Yoksulluk sınırı gıda harcamasına ek olarak konut kirası, elektrik, su gibi faturaları, giyim harcamaları, eğitim, sağlık ve diğer tüm harcamalara denilip, hazirandaki yoksulluk sınırı ise 5 bin 584,20 Türk Lirası olarak açıklandı. Bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti incelendiği zaman ise 2 bin 121,66 Türk Lirası olarak açıklandı.

Süt, Peynir ve Yoğurt Grubunda Değişim Olmadı!

Türk-İş’in yayımladığı verilere göre süt, yoğurt, peynir grubundaki fiyatlandırmalarda önemli ölçütte değişiklik gözlemlenmedi. Fakat bir takım market ürünlerinde çeşitlilik azalması gözlemlendi. Benzer şekilde et, tavuk, balık ve bakliyat ürünlerinin yer aldığı grupta da fiyatlarda önemli ölçütte değişiklik gözlemlenmedi. Haziranda yumurtanın fiyatında da değişiklik görülmeyip, bazı marketlerde yeşil ve kırmızı mercimek fiyatlarında indirim yapıldığı açıklandı.

Soğan ve Patates Fiyatlarında Büyük Artış

Yaş sebze ve meyve fiyatlarında ise mevsim şartları nedeniyle düşüş beklenirken, aksine artış meydana geldiği gözlemlendi. Özellikle de kuru soğan ile patates fiyatlarında da ciddi artışlar oldu. Türk mutfaklarında da en sık kullanılan ürünler arasında bulunan soğan ve patates fiyatları 5,02 Türk Lirasına kadar çıktı.