Türk Lirası ile Ticarette Artış

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türk Lirası ile gerçekleştirilen dış ticarette ciddi rakamlara ulaşıldığını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli,  yaptığı açıklama ile Türk Lirası ile birlikte yapılan dış ticarette ciddi bir artış olduğunu belirtirken, konu ile ilgili önemli adımların atıldığını aktardı.

Türk Lirası’nın kaybetmiş olduğu değerin tekrar kazandırılması için önemli çalışmalar yapıldığını belirten Canikli, hükümet cephesinden konu ile alakalı önemli adımlar atıldığını belirtti.

Yapılan çalışmalar ivmeli bir şekilde gerçekleşmiş olsa da Türk Lirası ile yapılan dış ticaretin beklenilenin çok üstünde bir artış yaşadığını belirten Canikli, yabancı ülkeler ile yapılan ‘para takası” konseptindeki anlaşmaların da devam edeceğini belirtti. Çin, İran ve Rusya gibi ülkeler başta olmak üzere bir çok ülke ile Türk Lirası üzerinden ticaret yapıldığını belirten Canikli, ilk etapta küçük meblağlar eşliğinde başlayan ticaretin, şimdi yapılan açıklamalara bakıldığında çok ciddi rakamlara ulaştığı da belirlenmiş oldu.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli tarafından yapılan Türk Lirası ile dış ticarette artış konseptli açıklamaların arkasında, mevcutlaşmaya başlamış bu sistemin aynı ivme ile devam ettirilmesi ve daha yüksek rakamlara tekabül edebilmesi için de yeni çalışmalar yapılacağının sinyalleri verildi.

Türk Lirası ile dış ticaretin daha büyük boyutlara gelmesi için Merkez Bankası’nın da konu ile ilgili teknik adımlar atacağı, Nurettin Canikli’nin aktardığı bilgiler arasında.