Türk Lirası’na Yoğun Destek Sürüyor: MÜSİAD, BTSO Ve İTO’da TL Kararı Aldı!

Türk Lirası’nın özellikle son 1 ayda yaşadığı yoğun değer kaybı adeta toplumun bütün kesimlerini harekete geçirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk Lirası’na destek verilmesi çağrısına hem vatandaşlar hem de dev kurum ve kuruluşlar olumlu yanıt verdi.

Tasarrfu Mevduatları Sigorta Fonu (TMSF), Borsa İstanbul (BIST), Diyanet İşleri Başkanlığı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı gibi onlarca önemli kuruluş bundan sonra döviz ile işlem yapmayacaklarını ve hali hazırda Türk Lirası’na geçiş yaptıklarını açıkladılar. Halktan da bu kampanyaya yoğun destek geliyor. Öyle ki; küçük esnaf dahi çeşitli kampanyalar düzenleyerek dolar bozduran vatandaşlara çeşitli hediyeler vadediyor.

MÜSİAD’dan Destek Açıklaması!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, “MÜSİAD olarak bu çağrıyı destekliyor, üyelerimiz ve vatandaşlarımızı da destek olmaya çağırıyoruz.” diyerek Türk Lirası’na verdikleri açık desteği beyan etti. Bu noktada MÜSİAD’ın verdiği destek önem taşıyor, zira derneğin 11 bini aşkın üyesi bulunuyor.

Bursalı Sanayiciler de Türk Lirası’nın Arkasında!

Türk Lirası’na her kesimden gelen yoğun desteğe Bursalı iş adamları da kayıtsız kalmadı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “İhracatımızda TL’nin payı son 10 yılda yüzde 1,5’ten yüzde 6 seviyesine kadar yükseldi. Oda olarak mevduatımızın büyük kısmını uzun zamandır Türk Lirası’nda tutuyorduk, kalan kısmını da TL’ye çevirdik” dedi.

Bir Destek de İTO’dan!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar yaptığı yazılı açıklamada; “İTO olarak oda ve iştiraklerinin tüm yurt içi alımlarını sadece TL ile gerçekleştireceğiz. TL’nin arkasındaki asıl rezerv 78 milyonun alın teridir. O alın terinin bir damlasının bile boşa gitmesine izin vermeyeceğiz. ” diyerek Türk Lirası’na verdikleri önemi ve desteği vurguladı.