Türk Telekom Satılıyor Mu?

OTAŞ’ın Türk Telekom bünyesinde sahip olduğu yüzde 55 oranındaki hisselerin satışa çıktığı yönünde ortaya çıkan iddialar sonrasında primlerde hareketlik yaşandı. OTAŞ’ın, satış işlemi ile alakalı 2 farklı yabancı alıcı ile görüştüğü iddia ediliyor.

Türk Telekom’da OTAŞ tarafından sahip olunan hisseler, toplam hisselerin yüzde 55’lik kısmına tekabül ediyor. Bu hisselerin satılması ile alakalı 2 yabancı alıcı ile görüşüldüğünün ortaya çıkması sonrasında Türk Telekom hisselerinde hareketlilik yaşanmaya başladı. Bu duyumun hemen öncesinde yüzde 0,16 oranında prime sahip olan Türk Telekom hisseler, duyum sonrasında yüzde 3 civarında prim ile 6,38 Türk Lirası’ndan işlem görmeye başladı.

Oger Telecom, Türk Telekom’un ana ortakları arasında yer alıyor. Oger’in Türk Birimi olan OTAŞ tarafından kredi çekilen bazıbankalar, OTAŞ’ın sahip olduğu yüzde 55 oranındaki hisseler için 2 farklı yabancı alıcı ile görüşme yürüttüğü ortaya çıktı. 

Konu ile alakalı ve yakın konumda olan 4 farklı kaynaktan elde edilen bilgiye göre, Türk Telekom’daki OTAŞ hisseleri ile yakından ilgilenen 2 farklı potansiyel yabancı yatırımcı mevcut.

Oger Telecom tarafından 2006 yılında yüzde 55’lik hisseler 6,55 milyar dolarlık ücret karşılığında satın alınmıştı. Yüzde 15’lik kısmı halka açık olan Türk Telekom’da, yüzde 55’lik hisse Oger Telecom’un Türkiye iştiraki olan OTAŞ’ta yer alırken, yüzde 25’lik hisse Hazine Müsteşarlığı’nda, yüzde 5’lik hisse ise Türkiye Varlık Fonu’nda yer alıyor.