Türkiye İhracatına Su Dopingi! Kaynak Sularını 110 Ülke İçiyor!

Türkiye’nin dört bir yanından çıkartılan kaynak suları, ambalajlandıktan sonra tam 110 farklı ülkeye ihraç ediliyor!

Ambalajlı Su Üreticileri Derneği (SUDER) Yönetim Kurulu Üyesi olan Hüseyin Karamehmetoğlu tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Türkiye’nin bir yıllık su pazarı hacminin 11 milyar Litre’den fazla olduğunu, sektörün elde ettiği cironun ise 5 milyar Türk Lirası seviyesine kadar ulaştığını ifade etti.

Pınar Su şirketinin de genel müdürlüğünü yürütmekte olan Karamehmetoğlu, ambalajlı su sektörünün, mevcut endüstriyel kapasite kullanım oranının ise yüzde 40 seviyelerine ulaştığını ifade etti. Türkiye’de de ambalajlı su tüketiminin de bir artış olduğunu ifade eden Karamehmetoğlu, bu artışın sürmesi halinde de sektörün kurulu kapasitesi ile tüm ihracatı rahatlıkla karşılayabileceğini ifade etti.

Ambalajlı su pazarında her yıl yüzde 3 ila 4 aralığında bir büyümenin elde edildiğini ifade eden Karamehmetoğlu, ihracatta net döviz fazlası veren bir sektör olduğunu, 50 milyon Doların üzerinde bir ihracat gelirinin elde edildiğini, suyun yurt dışı ticarete konu olan bir emtia olmadığını, ihracı zor bir ürün olduğunu, lakin Türkiye’de ambalajlanan kaynak sularının özellikle Avrupa ülkeleri ve Körfez ülkelerinde çok beğenilerek tercih edildiğini ifade etti.

Türkiye’nin doğal kaynaklar bakımından oldukça zengin bir ülke olduğunu ifade eden Karamehmetoğlu, Türkiye’de ambalajlanan suların, yurt dışında yaşanan Türkler dışında yabancı kişiler  tarafından da çok beğenilerek tüketildiğini, Türkiye’nin kaynak sularını tam 110 farklı ülkeye ihraç ettiğini ifade etti.

Yakın dönemde Çin’e bir deneme sevkiyatının yapıldığını ifade eden Karamehmetoğlu, Uzak Doğu bölgesinde de ihracat potansiyelini artırmak istediklerini belirtti.

Acil nakit ihtiyaçlarınızı çözüme kavuşturabilmek adına kredi kampanyalarını inceleyebilirsiniz.