Türkiye ile Yavru Vatanın Ticari İlişkileri TL’ye Sabitlenecek!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye arasındaki para transferlerinde sadece Türk Lirası kullanılmasının zorunlu hale getirilmesi için çalışma yapılacağını ifade etti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk Lirası’nın kullanım alanının genişletilmesi için Türkiye ile KKTC arasındaki ticari faaliyetlerde sadece Türk Lirası kullanılmasının zorunlu hale getirilmesi konusunda bir çalışma yapılacağını belirtti.

Kıbrıs’ta birtakım ziyaretler gerçekleştiren ve KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami ile görüşme yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, görüşme sonrasında açıklamalarda bulundu. KKTC’nin uluslararası arenada her şeyi ile bağımsız bir devlet olduğunu belirtirken, Türkiye için KKTC’nin büyük önem taşıdığını vurguladı. KKTC’nin sahip olduğu sanayi, ticaret hacmi, turizm, yatırım, altyapı, sosyal güvenlik sistemi, ekonomisi gibi alanlarda kendi ayakları üzerinde durmasının öncelikler arasında yer aldığını belirten Zeybekci, iki ülke arasında gerçekleşen ticari faaliyetleri daha önemli ve özel kılabilmek için bu işlemlerde sadece Türk Lirası kullanılması için çalışma yapıldığını belirtti.

Bu çalışmanın daha önce Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ile yapıldığını belirten Bakan Zeybekci, görüşmelerin yapılması sonrasında Türk Lirası’nın KKTC ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerde kullanılacak tek para birimi olmasının zorunlu hale getirilmesinin gündemde olacağını belirtti.

Türkiye’nin kendi para biriminin kullanımını yaygınlaştırabilmek adına bu politikayı bir süredir gündemde tuttuğunu ifade eden Zeybekci, Güney Kore’yle, Çin’le, Rusya’yla ve İran’la milli para birimleri üzerinden ticaret yapılmasını zorunlu hale getirebilmek adına çalışmaların devam ettiğini belirtti.