Türkiye Moody’s’e Rağmen İhracatta Rekor Kırmaya Devam Ediyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu düşürmesi konusunda Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye’nin yoluna devam edeceği yönünde açıklamalarda bulundu.

Bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek için Bayburt’ta yer alan Maliye Bakanı Naci Ağbal, şehir merkezinde bir otelde gazeteciler ile bir araya gelerek yöneltilen soruları yanıtladı. Moody’s’in Türkiye ile alakalı yayınladığı değerlendirme raporunda Türkiye’nin kredi notunun düşürülmesi yönündeki görüşlerini paylaşan Bakan Ağbal, Türkiye dışında oynanması planlanan oyunlara rağmen Türkiye’nin güçlü bir operasyon ağıyla yoluna devam ettiğini, Moody’s’in yaptığı değerlendirmenin bağlayıcı olmadığını, bu tarz derecelendirme kuruluşlarının bazılarının ülkeler ve firmalar için farklı cephelerin ihtiyaçları doğrultusunda rapor hazırlayıp, sunduklarını belirtti.

15 Temmuz sürecini hatırlatan Ağbal, bu süreçte de Moody’s’in hızlı bir şekilde Türkiye hakkında bir rapor yayınlanarak, Türkiye ekonomisi için oldukça karamsar, olumsuzlukları vurgulayan ve yatırımcıları olumsuzluklar eşliğinde yıldırmayı hedefleyen bir rapor ortaya çıktığını kaydetti. Yeni yayımlanan raporun da dayanaklardan yoksun olduğunu dile getiren Bakan Ağbal, Türkiye ekonomisinin yaşadığı şoklar karşısında elde ettiği dayanıklılığının bu  raporda göz ardı edildiğini, Moody’s’in raporunun piyasalar tarafından da çok dikkate alınmadığını belirtti.

Moody’s’in yayınladığı raporun şirketin kendi itibarına zarar verdiğini ifade eden Bakan Ağbal, Türkiye ekonomisinin yatırım, üretim, istihdam gibi bileşenlerinin 2018 yılının ilk iki ayında oldukça olumlu bir şekilde seyrine devam ettiğini, Türkiye’nin ihracat başarısını 2018 yılına da taşıyarak devam ettirdiğini vurguladı.

Türkiye’nin bölge için oldukça kritik bir konuma sahip olduğunun altını çizen Maliye Bakanı Ağbal, darbe girişimine, dış ülkeler tarafından ortaya koyulmaya çalışılan oyunlara rağmen hükümetin hayata geçirdiği çalışmaların ses getirmeye devam ettiğini, Türkiye’nin yoluna devam ettiğini belirtti.