Türkiye Yatırımları Hız Kesmeden Devam Edecek!

BP Türkiye Akaryakıt Ülke Müdürü Martin Thomsen Türkiye’deki benzin ve motorin fiyatları hakkındaki beklentilerini dile getiren açıklamalarda bulundu. Thomsen, hem enerji sektörünü, hem de BP’nin Türkiye planları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

2018 yılı için enerji sektörünün sahip olduğu gündemin değerlendirilmesi adına bir basın toplantısı düzenleyen Thomsen’in gündeminde döviz kurlarının kırdığı rekor vardı. Akaryakıt fiyatları için zam uygulamasının Tüpraş tarafından fiyat artışı yapılmasına bağlı olduğunu belirten Thomsen, yakın dönem içerisinde 20 ila 25 kuruş arasına denk gelecek bir artış beklediklerini belirtti. Tüpraş’ın zam uygulaması ya da indirim uygulaması yapması halinde dağıtım şirketlerinin de bu uygulamayı yaptığını belirten Thomsen, her döviz kuru hareketinin de akaryakıt fiyatlarına yansıtılmadığını belirtti.

Akaryakıt fiyatlarında 2 ila 7 kuruş tutarında indirim yapıldığını belirten Thomsen, bu indirim sonrasında bir 20 – 25 kuruş aralığında zam beklediklerini belirtti.

Açıklamalarında Türkiye’nin konumu gereği enerji sektöründe büyük bir stratejik önem barındırdığını belirten BP Türkiye Ülke Başkanı Mick Stump, BP olarak Türkiye’de yatırımları hız kesmeden devam ettireceklerini belirtti. BP’nin Güney Gaz Koridoru Projesi’nde de yer aldığını hatırlatan Stump Azerbaycan’daki Şah Deniz 2 Doğalgaz Sahası’ndan çıkartılan doğalgazın bu proje sayesinde Türkiye ve Türkiye üzerinden de Avrupa’ya aktarılacağını, inşa edilen TANAP’ın bu koridor için önemli bir hattı olduğunu, BP olarak Şah Deniz 2 projesinin en büyük hissedarı olduklarını TANAP’da da yüzde 12 oranında bir payları olduğunu belirtti.