Türkiye Yumurta İhracatında Dünyada 4. Sırada!

İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği tarafından yapılan açıklama kapsamında Türkiye’nin yumurta ihracatı 2006 ilce 2017 yılları arasında 20 kat yükseldi. Bunun sonucunda da öncesinde yumurta ihracatından elde edilen gelir 19 milyon dolarken, şuanda 380 milyon dolar. Aynı zamanda 2018’in ocak ile haziran dönemleri arasında ihracattan elde edilen gelir ise 208 milyon dolar.

Türkiye 4. Sırada

2005 senesinden bugüne kadar yumurta ihracatı için sektör sürekli olarak çalışıyordu. Bunun sonucunda da ihracatını 12 senelik süreçte 20 kat artırdı. 2006 yılında ihracat geliri 19 milyon dolarken, geçen senenin sonunda bu rakam 380 milyon dolar olarak açıklandı. Açıklanan verilere göre ise geçen sene en fazla yumurta ihracatı yapan 4. Ülke Türkiye oldu.

“Irak’ın En Büyük Tedarikçileri Arasında Türkiye Var”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Sezer, Türkiye’nin konumundan dolayı pazarlamada çok büyük avantajlar yakaladığını, en taze ürünlerini en yakın sürede ve istenilen miktarda ülkelere pazarlanabildiğini, ülkemizin en çok yumurta ithalatı gerçekleştiren ülkeleri arasında bulunan Irak’a en çok yumurta ihracatı yapan ülkenin Türkiye olduğunu, ülkemizin Irak’ın en büyük tedarikçileri arasında yer aldığını söyledi.

Türkiye’nin bu Pazar 2015 senesinde 190 milyon dolar tutarında yumurta ihracatı gerçekleştirdiğini söyleyen Sezer, bir sonraki yıl bu rakamın 290 milyon dolara yükseldiğini, geçen sene ise 300 milyon dolar seviyesine çıktığını, geçen sene Irak’a gerçekleştirilen ihracatın yüzde 26 oranında yükseldiğini söyledi.