Türkiye’nin 2023 Hedefi: Kadınlarda Yüzde 41 İş Gücüne Katılım!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, kadınların iş gücüne olan katılma oranlarının yüzde 33,9 seviyelerinde olduğunu, hedeflerinin 2023 yılına kadar kadınların bu katılım oranlarının yüzde 41 seviyesine kadar yükseltmek olduğunu ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Memur-Sen’in bir otelde düzenlediği Merhamet ve Kadın temalı bir programa katılım sağladı. Memur-Sen Kadınlar Komisyonu’nun hayata geçirilmesinden oldukça memnun olduğunu ifade eden Sarıeroğlu, son 16 yıllık süreçte Türkiye’de kadın konusunda önemli başarılara imza atıldığını, hiçbir zaman kadın konusunun siyasete malzeme yapılmadığını, siyasetten ve ideolojilerden üstte tutulan bir konu olduğunu dile getirdi.

Üçüncül bir bakış açısı eşliğinde hayata geçirilen politikaların, hayatın her alanında hem daha etkin, hem de daha aktif kadınların olması konusunda önemli olduğunu dile getiren Sarıeroğlu, artın kadınların çok aktifleştiğini, kadınların aktif olduğu her ülkenin kalkınma ve büyüme aşamalarında daha hızlı yol alabildiğini ifade etti.

Son yayınlanan Kasım ayı istatistiklerine göz atıldığında işsizlik oranlarının genel manada düştüğünü belirten Sarıeroğlu, en yüksek düşüşün kadın istihdamı alanında olduğunu, 1 milyon 448 bin olan istihdam rakamının neredeyse yarısının kadın istihdamından oluştuğunu ifade etti. Mevcut rakamlara göre kadınların iş gücüne katılım oranlarının yüzde 33,9 seviyesinde olduğunu belirten Sarıeroğlu, bu oranın 2023 yılına kadar yüzde 41 seviyesine çıkartmayı hedeflediklerini aktardı.

Kadına şiddet konusunda sıfır tolerans ile hareket ettiklerini aktaran Sarıeroğlu, bu konu ile alakalı oldukça önemli yasal düzenlemelerin hayata geçirildiğini, kadına şiddet ile yapılan mücadele için zihinsel dönüşümün önemli bir paya sahip olduğunu, bu alanda faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşları ve ulusal ve uluslararası gruplar ile çalışmaların hayata geçirildiğini belirtti.