Türkiye’nin Büyümesi Hakkında IMF’den Açıklama!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departman Direktör Yardımcısı Philip Gerson, belirsizliğin azalması halinde Türkiye’nin büyüme beklentilerinin yukarı yönlü değiştirileceğini aktardı.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departman Direktör Yardımcısı Philip Gerson, Türkiye’nin büyüme oranı için IMF’nin politikaları hakkında bir takım yorumlamalarda bulundu. Gerson, yaptığı açıklamada Türkiye’deki belirsizliğin azalması ile birlikte büyüme beklentilerinin yukarı yönlü olarak revizasyondan geçirilebileceğini aktarırken, aynı zamanda Türk ekonomisindeki belirsizliklerin ortadan kalkması ile birlikte Türkiye’nin büyümesi için gerekli olan yatırımların alınabileceğini aktardı.

Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın da yer aldığı Dünya Bankası ve IMF’nin ortak düzenlediği ve Washington’da gerçekleşen Bahar Toplantılar’nda düzenlenen basın toplantısında Türkiye ile alakalı yöneltilen soru için açıklama yaptı. IMF tarafından yapılan Türkiye’nin büyüme beklentisi tahminlerinin neden düşük olduğunu belirten Gerson, Türkiye’nin büyüme oranı tahminlerinde siyasi belirsizliklerin merkez alındığını aktardı. Siyasi belirsizliklerin azalması ile birlikte Türkiye’nin büyümesi için gerekli olan yatırımları çekebilme potansiyeline erişeceğini aktaran Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departman Direktör Yardımcısı Philip Gerson, aynı zamanda bu belirsizlik azalışının IMF tarafından yapılan büyüme tahmini oranını da yukarı yönlü revize edeceğini aktardı.

IMF’nin gerçekleştirdiği büyüme tahminleri ile alakalı genel bir bilgi veren Gerson, büyüme tahminlerinin doğru çıkmamasının sebepleri arasında yıl içerisinde beklenmedik olayların ceyran etmesi olduğunu aktardı. Aynı zamanda beklenti içerisinde olunan olayın etkilerinin öngörülen etkilerden farklı düzeylerde gerçekleşebildiğini aktaran Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departman Direktör Yardımcısı Philip Gerson, IMF’nin büyüme beklentilerini yıl boyunca güncel tuttuğunu da ifade etti.