Türkiye’nin Kredi Notu Düşürüldü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Moody’s, dün gece yaptığı açıklama ile Türkiye’nin not görünümünü “durağan” görünümden “negatif”e çevirdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Moody’s dün gece Türkiye’nin kredi notu ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklama ile birlikte Türkiye’nin kredi notunu “durağan” görünümden “negatif” görünüme çevirdiğini duyuran Moody’s, piyasalarda şok etkisi yapacağa benziyor.

Türkiye’nin kredi notunun BA1 seviyesinde korunduğunu belirten yazılı açıklamada, görünüm “durağan” görünümden “negatif” görünüme düşürüldü.

Moody’s Türkiye’nin kredi notuna ilişkin yaptığı açıklamada Türk hükümetinin ekonomik ve finansal anlamdaki gücü ile birlikte, ülke ekonomisindeki yapısal dinamizmin önemli bir rol oynadığı belirtilirken, yapısal reformların uygulamaya geçmesi ile birlikte kredi notunun güç kazanmasının beklendiği belirtildi.

“Türkiye’nin kurumsal gücündeki aşınmanın sürmesi”ni kredi notunun düşüşüne sebep olduğu belirtilen yazılı açıklamada, aynı zamanda zayıf olan büyüme görünümünün, kamu ve yurt dışı hesaplara yönelik olan artan baskının “yükselen kredi şoku” riski yaratacağı da belirtilen diğer etmenler arasında.

Moody’s’e Tepki

Türkiye’nin kredi notunu BA1 seviyesinde sabit tutarak, kredi görünümünü “durağan” seviyeden “negatif” seviyeye çeken Moody’s’e tepki oluştu. Türkiye’nin not görünüme ilişkin yapılan not değiştirmenin ekonomik göstergelerin görmezden gelinmesinin ekonomik değil, siyasi bir yorumlama olduğunu belirten kaynaklar, aynı zamanda Türkiye’nin değerlendirme tarihlerinin önceden açıklanmadığını da belirtti.