Türkiye’nin Otomobili Projesine Her Vatandaşın İnanması Gerek!

Türkiye’nin Otomobili Projesi’nde yer alan 5 babayiğitten bir tanesi olan Zorlu Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, bu sürece inanılması gerektiğini, inanılmaması hakkında bir başarı elde edilemeyeceğinin, sonucun olumlu olduğuna inandığını belirtti.

Zorlu Holding’in sanayiden gelen bir grup olduğunu, Türkiye’de sanayi alanında istihdam yaratan en büyük gruplardan bir tanesi olduğunu ve 30 bin çalışan sayısına ulaşıldığını ifade eden Zorlu, Türkiye’nin otomobili projesine her vatandaşın inanması gerektiğini ifade etti.

Bursa’da bir programa katılan Zorlu, yaptığı açıklamalarda Bursa’nın otomotiv alanında önemli başarıları olduğunu ve Türkiye’deki otomotiv sektöründe söz sahibi bir şehir olduğunu belirtti. Yüzde 60 ila 70 arasında değişen bir otomobil imal kapasitesinin Bursa’da yer aldığını ifade eden Zorlu, katıldığı etkinlik süresince ikili görüşmelerin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Yerli otomobil üretimi alanında konsorsiyumda yer aldıklarını belirten Zorlu, sanayiden gelen bir grup olduklarını, sanayide çalışan 30 bin çalışanlarının bulunduğunu, bu grubun Türkiye adına hayırlısı olmasını dilediğini, güzel şeylerin başarılacağına inandığını ve bu başarı için herkesin inanması gerektiğini, ifade etti.

Yeni trendin ağırlıklı olarak elektrikli otomobiller yönünde olduğunu ve insansız araçların da bu trendden nasibini aldığını ifade eden Zorlu, elektrikli arabalar için IT, pil ve motor için çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Vestel’in Türkiye’de 4.0’a geçen ilk kurumlardan  bir tanesi olduğunu hatırlatan Zorlu, 4.0 yazılımları ile robotların de Vestel içinde üretildiğini, pil konusunda çalışmalara başladıklarını, kobalt ve sülfat için rafineri kurulduğunu belirtti.