Türkiye’ye Rusya’dan Milli Parayla Ticaret Desteği!

Döviz kurlarında yaşanmaya başlayan aşırı yükseklik sebebiyle hükümet alternatif çözümler üretmeye çalışıyor. Türk Lirası cinsinden uluslararası ticaret yapılması yönünde çağrı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu çağrısına Rusya’dan hızlı bir yanıt aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Lirası’nın döviz kurları karşısında hızlı değer kaybı sonrasında Türkiye’nin gerçekleştirdiği ticareti milli para birimleri ile yapma yönünde çağrıda bulunmuştu. Yapılan bu çağrı sonrasında Rusya Kremlin’den hızlı bir yanıt geldi.

Kremlin’den Türkiye’ye „Milli Parayla Ticaret“ Desteği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen ülkeler arası ticaretin milli para birimleriyle yapılması yönündeki çağrı sonrasında açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya’nın tüm dış ticaret işlemlerinde milli para birimi kullanmayı istediklerini dile getiren, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek vermiş oldu. Kremlin Sözcüsü Peşkov, açıklamasında Türkiye’yle de yapılan görüşmelerin bir çoğunda bu detayın defalarca kez gündeme geldiğinin altını çizdi.

Kremlin Sözcüsü Peşkov, ülkeler arası ticarette milli para birimlerinin kullanılmasının sağlam bir zemine dayandırılması amacıyla detaylı bir çalışma yapılması gerektiğini dile getirdi.

Rusya, Ukrayna ve Çin Ticaretlerinde Milli Para Hamlesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonunda yaptığı açıklamasında Türkiye’nin ihracat ve ithalat alanlarında Çin, Rusya ve Ukrayna gibi ülkeler ile milli para birimleri ile ticaret yapma konusunda çalışmalar için düğmeye basıldığını ifade etmişti.