Ucuz Et Hamlesi İlk Meyvelerini Vermeye Başladı, Yerli Etin Fiyatı Düştü!

Ucuz et hamlesi ilk meyvelerini vermeye başladı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba’nın öncülüğünde BİM ve A101’de kilosu 29 TL’den satılan kıyma ve kilosu 31 TL’den satılan kuşbaşı et sonrasında kasaplardaki et fiyatları da 35-36 Türk Lirası’na kadar düşmeye başladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, et fiyatları hakkında önemli bir açıklamada bulundu. Kasım ayı itibariyle hayata geçirilen “Türkiye genelinde şubesi bulunan market zincirlerinde ucuz et” projesi sonrasın et fiyatlarının 35 ila 36 Türk Lirası aralığına kadar düştüğünü ifade eden Fakıbaba, fiyatların normalleşmesine kadar ucuz et satışlarının devam edeceğini ifade etti.

Müdahale öncesinde et fiyatlarının 45 Türk Lirası’ndan yukarıda olduğunu ifade eden Fakıbaba, fiyatların 35-36 Türk Lirası bandına kadar düştüğünü ifade ederken, Et ve Süt Kurumu tarafından BİM ve A101’de satışı gerçekleştirilen ithal ucuz et uygulamasının devam ettiğini, arzu eden vatandaşların arzu ettiği şekilde alışverişlerini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, sektörde halen daha serbest piyasa koşullarının devam ettiğini, arpa fiyatlarının artması halinde TMO tarafından piyasaya arpa sürülmesi gibi, et fiyatlarında yaşanan yükselme sonrasında bakanlık olarak fiyatların regüle edilmesi amacıyla ucuz etin piyasaya sürüldüğünü ifade etti. 2 farklı markete ucuz et tedarikinin gerçekleştirildiğini ifade eden Fakıbaba, ortalama 6 bin tonluk ucuz et verildiğini, gerekirse bu rakamın aylık 10 bin tona çıkartılabileceğini ifade etti.

Fakıbaba, et fiyatlarında normalleşme yaşanana kadar bu uygulamanın devam edeceğini belirtti.