UİB İhracatta Artış Kaydetti

Uludağ İhracatçı Birlikleri, 2017 yılının Şubat ayı içerisinde 2 milyar 252 milyon Amerikan Doları tutarında ihracat yaparak yüzde 10 oranında bir artış gösterdi.

Türkiye’de Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat yapan ikinci birliği Uludağ İhracatçı Birlikleri oldu. UİB Koordinatör Başkanı Orhan Sabuncu, geçen yılın Şubat ayına oran ile bu yılın Şubat ayında yüzde 10,25 oranında bir artış göstererek 2 milyar 252 milyon Amerikan Doları ( USD ) tutarında bir ihracat rakamına imza attıklarını aktardı.

UİB’nin Şubat ayı içerisinde gerçekleştirdiği ihracat tutarı 2 milyar 252 milyon USD olarak kayıtlara geçti. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla bakıldığında yüzde 10,25 oranında bir artış söz konusu oldu. 2017’nin ilk iki ayında toplam ihracat oranını yüzde 20,45 oranında artıran UİB, geride bıraktığımız bu süreç içerisinde toplam 4,3 milyar USD tutarında başarılı bir ihracat tutarına imza attı.

Döviz kurları üzerinde yaşanılan dalgalanmaları ve 2017 yılı içerisindeki ilgili ekonomik değerlendirmeleri aktaran Uludağ İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Orhan Sabuncu, ihracatçıların da kurun öngörülememesinden şikayetçi olduklarını aktardı.

Dolar kurunun 2016 yılının sonlarında ve Ocak ayının başlarında yaşadığı artış ile Şubat ayında yaşadığı düşüşün tam bir ters görüntü çizdiğini dile getiren Sabuncu, doların bu dengesiz değişiminin hem ihracatçı firmalardaki maliyetleri, hem de fiyatlama riskini artırdığına dikkat çekti.