Ülker Grubunda Neler Oluyor?

Ülker grubu son aylarda çok hareketli. Geçtiğimiz ay, ulusal çapta yayın yapan bir gazetenin köşe yazarı tarafından dile getirilen gruba polis operasyonu yapılacağı yönündeki iddia sonucunda Ülker Grubu’nun ve Yıldız Holding’e bağlı şirketlerin hisselerinde keskin düşüşler yaşanmıştı. Değeri düşen hisseler, bizzat Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker tarafından satın alınmıştı. Grup, hisselerinin bir kısmını da yine kendisi satın alarak bünyesinde toplamıştı.

Bahse konu dönemde twitter aracılığı ile açıklama yapan Murat Ülker; yatırımcılara çağrı yaparak söylentilere kulak asmamalarını istemiş ve ortaya çıkan durumun “alım fırsatı” olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek kendisinin bu yönde hareket ettiğini vurgulamıştı.

Hisseler Pladis’te Toplanıyor Mu?

Yıldız Holding, Ülker Bisküvi’de bulunan yüzde 21 payını Pladis’e satmak istediğini açıkladı. Hisselerinin tamamı Yıldız Holding’e ait olan Pladis’in Ülker Bisküvi hisselerini almasıyla Yıldız Holding’in Ülker’deki yönetim ağırlığında bir değişim yaşanmayacak. Yıldız Holding’den bu konu hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan yazılı açıklamada;

„Ülker Bisküvi A.Ş.’nin (Ülker Bisküvi) kontrol gücünü elinde bulunduran Yıldız Holding A.Ş.’nin atıştırmalık kategorisindeki varlıklarını, hisselerinin tamamına sahip olduğu iştiraki pladis Foods Limited (pladis) bünyesinde toplama stratejisinin bir parçası olarak, Ülker Bisküvi’nin çıkarılmış sermayesinin %21’ine tekabül eden 71.820.000 adet hisseyi pladis’e Borsa dışında satma niyetinde olduğunu Sermaye Piyasası Kurulu’nun (II-15.1) sayılı “Özel durumlar Tebliği” nin Madde 11, Fıkra 4 amir hükmü mucibince bildiririz. Söz konusu satış, Yıldız Holding’in atıştırmalık kategorisindeki varlıklarını yine kendi şirketi olan Pladis bünyesinde toplama stratejisinin bir parçası olup, Yıldız Holding’in kontrol gücünde herhangi bir değişiklik gerçekleşmeyecektir. Yani Pladis vasıtasıyla, endirekt olarak Ülker Bisküvi hisselerinin sahibi yine Yıldız Holding A.Ş.’dir.“ denildi.