Vatandaş İkinci El Ürün Satın Alma İşini Sevdi!

Türkiye’de her geçen gün çığ gibi büyüyen bir kitleye sahip olan internet kullanıcıları, ikinci el ürün ve cihazlar için online alışveriş aşamasında önemli rakamlara ulaştı.

Türk internet kullanıcıları, son zamanlarda internet üzerinden gerçekleştirdikleri alışverişleri önemli ölçüde artırdı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan letgo Kurucu Ortağı Alec Oxenford, son iki yıl içerisinde ikinci el ekonomisinde önemli bir büyüme kaydedildiğini, pazar büyüklüğünü gösteren net rakamların ellerinde olmamasına rağmen 2016 yılının Ocak ayında letgo’nun Türkiye tanıtımı sonrasında uygulama vasıtası ile milyonlarca değil, on milyonlarca ürün satışı için eşyalarını listelediklerini ifade etti.

Letgo gibi ikinci el pazarları için Türkiye’nin oldukça önemli fırsatlar barındırdığını sözlerine ekleyen Oxenford, Türkiye’de 1,5 yıldan kısa bir sürede türünün en büyük pazar yeri haline gelen letgo’nun, Türkiye’deki kullanıcıların kendi çevreleri ile alışveriş yapma, ikinci el ürün satışı gerçekleştirme konusunda büyük bir ilgiye sahip olduğunu net bir şekilde gösterdiğini ifade etti.

Yıllık bazda 16,5 milyondan fazla ürününü letgo vasıtası ile satıldığını dile getiren Oxenford, ikinci el satışları daha da kolaylaştırabilmek adına inovasyonlar gerçekleştireceklerini, ikinci el ekonomisinin Türkiye’de büyümeye devam edeceğini, kolaylık faydasına odaklanacaklarını ifade etti. 75 milyondan fazla dünya geneli kullanıcıya ulaştıklarını, dünya geneli listelenen ürün sayısının ise 200 milyon ürünü geçtiğini ifade eden Oxenford, letgo’nun Türkiye pazarına girişi sonrasında yüzde 680’lik bir büyüme elde edebildiğini ifade etti.