Vatandaş Kredi Kartı Borcunu Ödeyemiyor!

Günümüzde vatandaşların en çok yaşadığı problemlerden bir tanesi de kredi kartı borcu. Bilinçsiz yapılan harcamalar, ödemelerin düzensizleşmesine, birikmesine ve ödenememesine ortam yaratıyor. 2017 yılının ilk 8 ayı içerisinde kredi ve kredi kartı borcunu ödeyemeyen tam 912 bin kişi için yasal takip başlatıldı.

Türkiye genelinde hem kredi, hem de kredi kartı kullanımında her yıl önemli derecede bir artış oluyor. Bu artış, beraberinde kredi ve kredi kartı borçlarının birikmesini de getiriyor. Bu yılın ilk 8 aylık dilimi içerisinde Türkiye genelinde hem kredi, hem de kredi kartı borçlarının birikmesi ve ödenememesi sebebiyle yasal takip başlatılan kişi sayısı 912 bin kişiye kadar ulaştı.

Türkiye Bankalar Birliği tarafından açıklanan bilgilere göz atıldığında, 2017 yılının ilk 8 aylık dilimi içerisinde yasal takibe giren kişi sayısında yüzde 4,9’luk bir azalma olarak 632 bin kişiye düşüldü. Bir önceki yılın aynı dönemine oranla kredi ve kredi kartı borcu sebebi ile yasal takibe düşen kişi sayısında ise yüzde 1,6’lık bir artış oldu. Bu artış ile birlikte kredi ve kredi kartları yüzünden yasal takipte olan vatandaş sayısı tam 912 bin oldu.

Kredi kartı ve kredi borçlarının birikmesi ile birlikte 90 günlük sürecin dolması sonrasında bankalar, kişilerin kredi geciktirmesi yapmaya başladığı süreçten itibaren devam ettirdiği borç takip sistemini askıya alarak, yasal takibi başlatma sürecine geçiyor. Bu süreç sonrasında mevcut kredi ve kredi kartı borcu üzerine avukatlık ücreti gibi ücretler de eklendiği için vatandaşların hem ödeme gücü azalıyor, hem de ödeyecekleri tutar önemli ölçüde yükseliyor.