Vestel, Manisa’da 260 Milyon Liraya Fabrika Kuracak!

Yerli teknoloji denince ilk akla gelen firmalardan olan Vestel, doğduğu topraklara yatırım yapmayı sürdürüyor. Yaklaşık 70 milyon Euro, yani 260 milyon Türk Lirası yatırımla inşa edileceği belirtilen fabrikada çamaşır makinesi ve kurutma makinesi üretimi yapılacağı deklare edildi.

2018 yılının Haziran ayında faaliyete geçmesi beklenen fabrika, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) kurulacak. Manisa ticaretini canlandırması beklenen fabrikanın yıllık 750 bin çamaşır makinesi ve 750 bin adet kurutma makinesi üretme kapasitesinde olacağı belirtildi.

Telefon Sektöründeki Atılım da Devam Ediyor!

Son yıllarda giderek büyüyen Vestel, ana faaliyet grubu olan dayanıklı tüketim malzemeleri haricindeki yatırımlarına da hız verdi. Başta enerji olmak üzere pek çok alanda yatırım yapan Vestel’in bünyesinde olduğu Zorlu Holding, akılı telefon sektörüne de girdi.

Son birkaç yıldır akıllı telefon sektöründe üretimlerine ve reklamlarına hız veren firma, özellikle Venüs modeliyle ön plana çıkıyor. Sektördeki payını her geçen gün artıran Vestel, 2016 yılının üçüncü çeyreği itibariyle, yurtiçi akıllı telefon pazarının yüzde 7’sine hakim oldu.

Enerji alanında da pek çok yatırıma imza atan Zorlu Holding, geçtiğimiz günlerde Pakistan’a yapacağı enerji yatırımı ile gündeme gelmişti. Dünyadaki enerji talebinin her geçen gün artmasını stratejik olarak değerlendiren kurum, bu alandaki yatırımlarına da hız kesmeden devam ediyor.

Bu yatırımlarını gerçekleştirirken beyaz eşya ve küçük ev aletleri konusundaki atılımlarına da ara vermeyen Zorlu Holding bünyesindeki Vestel; dünyaca ünlü Star Wars ile telif anlaşması gerçekleştirdiğinden beri satışlarını artırdı. Star Wars temalı LED TV’leri, ekmek kızartma makinelerini ve kahve makinesini üreterek satışa sunan Vestel, yeni ürünlerinin satış rakamlarının giderek artan bir grafik izlemesini bekliyor.