Yapılandırma Yapacaklar Dikkat! Son 2 Gün!

Yapılandırma Kanunu’ndan faydalanarak vergi borçlarını yapılandırmak isteyenler için son başvuru tarihi 31 Temmuz 2018 Salı günü. Salı günü mesai bitimine kadar borçlar yapılandırılabilecek.

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Tasarısı için tanınan süre 31 Temmuz 2018 Salı günü sonlanıyor. 31 Temumz Salı günü mesai bitimine kadar yapılandırmayı hem vergi daireleri üzerinden, hem de turkiye.gov.tr üzerinden ve www.gib.gov.tr üzerinden başvurarak yapabilirsiniz.

Bazı Borçlar Silindi!

Yapılandırma kanunu ile birlikte vadesi 31 Aralık 2013 tarihinden önce olan ve miktarı da 100 Türk Lirası’nın altında olan borçlar başvuru alınmadan silinmiş oldu. Vatandaşlar peşin ödeme olarak yapılandırma yaparlarsa faiz ve ceza ödemeyecekler. Peşin ödemeleri çin son tarih 1 Ekim 2018 olacak.  Peşin ödeyenlere faiz için yüzde 90 oranında, idari para cezalarının asılından da yüzde 25 oranında indirim gerçekleştirmesi yapılacak.

Peşin ödeme olarak yapılandırıp, Eylül ayına kadar ödemesini yapamayan vatandaşlar ise taksitli ödeme seçeneğinden faydalanabilecekler. Bunun için birinci taksit ödendikten sonra ikinci taksitin ödeme tarihi olan Kasım ayına kadar olan süreçte kalan borçlarını ödemeleri halinde de kalan borcun tamamını ödemeleri halinde indirim uygulaması yapılacak. Bu uygulamada Yİ-ÜFE’nin yüzde 50’si, idari para cezalarının da yüzde 12,5 oranında uygulanması planlanıyor.

Yapılandırılan borçlara peşin ödemeye ek olarak 2 ayda bir olmak üzere 6 taksit, 9 taksit, 12 taksit, 18 taksit olarak da vadelendirme yapılabilecek.