Yeni Haftada Altın İçin 2 Senaryo Var!

Son dönemlerin sürekli kazandıran yatırım türü olan altın için gözler yeni haftaya çevrildi. Altın için yeni haftada 2 farklı senaryo var. Ya 165 TL civarını görecek, ya da 157 TL seviyesine gerileyecek. İşte o senaryolar!

Hem gram altın fiyatları, hem de çeyrek altın fiyatları vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Yastık altındaki altınını altın tahviline yatıran vatandaşlar kadar, altın birikimlerini yükselen altın fiyatları sebebiyle çoğaltmaya çalışan vatandaş sayısı da önemli bir rakama ulaştı. Kapalıçarşı esnafı ise durumdan şikayetçi. Vatandaşlar ne altın satıyor, ne de altın almaya yaklaşabiliyor, Kapalıçarşı’yı sadece fiyat sormak ve gelecek tahminleri almak için ziyaret ediyor.

Altın Geçen Haftayı Nasıl Kapattı?

Altın geçtiğimiz haftayı kapattıktan sonra borsaların kapalı olduğu Pazar gününü gram altın fiyatları 161 Türk Lirası, çeyrek altın fiyatları 266 Türk Lirası, Cumhuriyet altını fiyatları 1086 Türk Lirası olarak işlem gördü.

Geçtiğimiz haftanın genelinde yüzde 0,5’lik değer kaybı yaşayan altın, haftanın son işlem gününe yükseliş ile başlasa da haftayı 158,7 Türk Lirası seviyesinden kapattı. Kapanış fiyatları için çeyrek altın 261 Türk Lirası, Cumhuriyet altını 1065 Türk Lirası olarak kayıtlara geçti.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan analistler, altının gram fiyatı için 157 Türk Lirası ile 161 Türk Lirası aralığının sıkışma olduğunu, bu aralığın geçilmesi halinde 157,8 Türk Lirası seviyesinin destek, 159,4 Türk Lirası’nın direnç konumu olduğunu ifade ederken, yeni haftada altın fiyatlarının 161 Türk Lirası barajını aşması halinde gram altın fiyatlarının 165-166 Türk Lirası seviyesine kadar yükselebileceğini belirtti.