Yeni Vergi Desteği! O Alana Vergi İadesi Yoluyla Destek!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeni bir müjde verdi. Ağbal, gerçekleştirilen çalışma kapsamında amatör spor kulüplerine vergi iadesi yoluyla destek verileceğini açıkladı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türk sporunun geliştirilmesi adına önemli bir destek önerisi sundu. Spor kulüpleri tarafından sporculara ödenen ücretler üzerinden gelir vergisi stopajının düşüldüğünü hatırlatan Bakan Ağbal, spor kulüplerinin her yıl sonunda gelir stopaj vergilerini ilgili vergi dairelerine beyan etmeleri gerektiğini, yapılan bu gelir vergisi stopaj bildirimlerinin sürelerinde ödenmesi sonrasında Maliye Bakanlığı’nın ödenen bu verginin amatör spor branşlarında harcanmaları adına iade edilmesi yönünde bir önerileri olduğunu ifade etti.

Tamamıyla yeni bir destekleme modeli olan bu model üzerinde çalışıldığını ifade eden Maliye Bakanı Ağbal, gelir stopaj vergilerinin, vergi dairesine beyan edilmeleri, süresinde ödenmeleri sonrasında ödenen vergilerin kısa bir süre zarfında iade edilmesini hedeflediklerini, iade edilen verginin özel bir hesaba aktarılacağını, aktarılan bu ücretin ilgili kulübün amatör spor branşlarındaki harcamalarında kullanılması yönünde bir şart sunulacağını ifade etti.

İlgili iadenin gerçekleştirilmesi sonrasında harcamaların Maliye Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ortak bir şekilde denetlenmesinin gerektiğini de vurgulayan Bakan Ağbal, bu sistemin hayata geçirilmesi halinde amatör spor kapsamına önemli bir destek sunulacağını, bu konunun sık bir şekilde talep edildiğini, konu hakkında spor kulüpleriyle de görüşmenin gerçekleştirildiğini, Bakanlar Kurulu tarafından onay verilmesi halinde böyle bir sistemin hayata geçirilmesinden yana olduklarını ifade etti.

Maliye Bakanlığı’nın önerisi dışında Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın spor kulüplerinin yönetimi, sorumlulukları gibi birçok alanda çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Bakan Ağbal, bu çalışmaların önünde vergi kanalı vasıtasıyla amatör spor branşları için birtakım düzenlemelerin planlandığını belirtti.

Acil nakit ihtiyaçlarınızı çözüme kavuşturabilmek adına kredi kampanyalarını inceleyebilirsiniz.