Yükselen Dolar’a Rağmen New York Borsaları Düştü!

Hafta içerisinde Dolar hızlı bir yükseliş gerçekleştirdi. En yüksek seviye rekorunu bu hafta içerisinde tazelemeyi başaran Dolar’a rağmen New York Borsası’nda endeksler düşüşe geçti.

ABD’nin gündeminde Çin ile arasında sürekli olarak gerilmeye devam eden ticari ilişkiler var. New York Borsası’nda işlem görmekte olan endekslerin neredeyse tamamı, iki ülke arasındaki ticaret savaşlarının başlamaya yüz tutması sebebiyle, hafta başına oranla yüzde 5’ten fazla kayıp yaşadı.

Çin, gerek ihracat rakamları, gerekse bu rakamların daha da yükseltilmesi adına hayata geçirilen çalışmalar eşliğinde uluslararası piyasalarda sahip olduğu rolü büyütmeye devam ediyor. Çin’in bu yükselişi, ABD ile arasındaki ticari ilişkilerin gerilmesine, iki ülke arasındaki bir ticari savaşın fitillenmesine sebep olabilir.

New York Borsası Resmen Yığıldı!

New York Borsası’nda işlem gören Dow Jones Endeksi, haftaynın son gününü 424,69 puanlık düşüş yaşayarak kapattı. 23 bin 533,20 puandan Cuma gününü kapatan endeks, hafta başına oranla yüzde 5,7 oranında düşüş yaşamış iken, 2016 yılının Ocak ayından bu yana geçen süreçteki en büyük haftalık düşüşünü yaşamış oldu.

Haftalık bazda düşüş yaşayan bir diğer endeks ise Standard & Poor’s oldu. 2 bin 588,26 puan seviyesinden haftayı kapatan endeks, hafta başına oranla yüzde 6 oranında düşüş yaşamış oldu. En çok düşüş yaşayan endekslerden bir tanesi ise haftayı yüzde 6,5 oranında düşüşle kapatan Nasdaq Teknoloji Endeksi oldu. Nasdaq Teknoloji Endeksi haftayı 6 bin 992,67 puan seviyesinden haftayı kapattı.