Zeybekçi Açıkladı: Enflasyon Tek Haneye Düşecek!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Mart ayına ait enflasyon verilerini değerlendirirken yaptığı açıklamada Mayıs ayı itibariyle enflasyonun tek haneye düşeceğini bildirdi.

„Enflasyon Tek Haneye Düşecek!“

Ekonomoi Bakanı Nihat Zeybekçi, 2017 yılının Mart ayına dair olan enflasyon verilerini değerlendirdi. Yaptığı değerlendirmede enflasyon verilerinin Mayıs ayı sonuna kadar tek haneye düşeceğini aktaran Zeybekçi, gündem hakkında da açıklamalarda bulundu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, CNN Türk’te katıldığı canlı yayında hem enflasyon hakkında, hem de gündem hakkında açıklamalarda bulundu. İhracat alanında önemli adımlar atıldığını belirten Bakan Nihat Zeybekçi, tarihi bir zirve yarışında olunduğunu, elde edilen büyüme rakamlarının yeterli olmadığını ve en en geç Mayıs ayının sonunda enflasyon oranlarının tek haneli rakamlara dönerek ekonomik istikrarın devam edeceğini aktardı.

„ÖTV ve KDV’nin Tamamen Kaldırılması Mümkün Değil!“

CNN Türk’ün canlı yayınında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’ye yöneltilen ÖTV ve KDV’nin tamemen kaldırılmasına ise tamamen kaldırılmasının mümkün olmadığı yönünde cevap verdi. İhracatta Türkiye’nin son dönemlerde önemli başarılar elde ettiğini hatırlatan Zeybekçi, elde edilen başarıların kalıcı olması ile birlikte Türkiye’nin tarihi bir ihracat rekoruna imza atacağını, sonrasında ise ekonominin tekrar düzen haline geri döneceğini belirtti.

İhracatta Tarihi Rekora Doğru

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, ihracat alanında hem şirketlerin, esnafların, hem de devletin önemli adımlar attığını hatırlatarak, bu alanda gösterilecek başarının da enflasyon oranlarında önemli etki yaratacağını aktardı.

Mart ayında açıklanan enflasyon verilerine göre tüketici fiyat endeksi bahsi geçen dönem içerisinde yüzde 1,02 artış göstererek, yıllık 11,29 oranına kadar yükselmişti.