Zeybekci Booking Yetkilileriyle Görüşüyor!

Ekonomi Bakanı, geçtiğimiz aylarda rezervasyon sistemi kapatılan Booking.com’un yetkilileri ile görüştü. Türkiye’de uygulanan yasalara uygun bir şekilde faaliyete geçmesi için görüşmeler yapıldı.

Türkiye’de yürütttüğü faaliyetleri mahkeme kararı ile birlikte durdurulan Booking.Com’un yetkilileri, Ekonomi Bakanı Zeybekci ile görüşme yaptı. Görüşme sonrasında muhabirlerin sorularını yanıtlayan Zeybekci, görüşme hakkında detaylı bilgi verdi.

Bahsi geçen internet sitesinin yetkilileri ile börüşen Ekonomi Bakanı Zeybekci, görüşmenin gerçekleştirildiğini doğrularken, aynı zamanda bakanlık yetkililerinin görüşmeye devam ettiğini belirtti. Çözüme ulaşılacak mı şeklinde yöneltilen soruya, Ekonomi Bakanlığı’nın bir çözüm makamı olduğunu belirterek cevap veren Zeybekci, çözüm konusunda önemli adımlar atılması gerektiğini belirtti.

Hem Booking’in, hem de benzer şekilde işlev gösteren yurt dışı merkezli internet sitelerinin Türkiye’ye de katkı bırakmaları yönünde haklı bir dava yürüttüklerini belirten Zeybekci, aynı zamanda bahsi geçen internet sitelerinin de beklentilerinin ve isteklerinin karşılanması noktasında bir ortak payda buluşmak istediklerini belirtti.

Aynı zamanda Ekonomi Bakanı Zeybekci, tarafların Türkiye’de faaliyet göstermek adına belirttikleri taleplerin de görüşme aşamasında olunduğunu ve görüşmelerin halen daha olumlu bir hava içerisinde devam ettiğini belirtti.