Zirve Aselsan’a Yaramadı, Borsada Sert Çakıldı!

Geçtiğimiz gün yaşadığı ani bir yükseliş ile birlikte hisse değerlerinin 44 milyar Türk Lirası’nı geçmesi sebebiyle Borsa İstanbul’da halka açık en değerli şirket ünvanını alan Aselsan, bugün yaşadığı yüzde 20’ye yakın kayıplar ile dördüncü sıraya kadar geriledi.

Kırk ikinci yıl dönümü kutlamalarında beş bin çalışanı ve yöneticisi ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret eden Aselsan, aynı saatlerde hisse değerinde yaşanan yükseliş sebebiyle Borsa İstanbul’da halka açık en değerli şirket ünvanına erişmiş, hisse başı değerleri 44 Türk Lirası’nı geçmişti.

2017 yılının başından bu yana kadar geçen süreçte yüzde 248 oranında değer artışı yaşayan Aselsan, gün kapanış saatine doğru önemli bir çakılma yaşadı. Yüzde 248’den fazla değer kazandıran hissede satışlar başlayınca ardı arkası kesilmedi.

Aselsan tarafından geliştirilen Atak Helikopteri için farklı ülkelerin talip olması yönünde ortaya çıkan haber neticesinde güçlü bir yükseliş ivmesi yakalayan Aselsan, bugün kapanış saatlerinde önemli kayıplar yaşadı. Saat 17.00’ı geçtikten sonra yüzde 18 oranında bir düşüş yaşayarak hisse değerini 37,6 Türk Lirası’na düşüren Aselsan, Borsa İstanbul’daki liderlik koltuğunu da kaptırdı.

Yaşanan gerilemenin yüksek seviyede olması sebebiyle Borsa İstanbul Devre Kesici Uygulaması devreye girip, hissenin bir süre boyunca müzayededen çekilerek tek fiyat üzerinden işlem görmesi sağlansa da, yaşanan düşüşe engel olunamadı.

44 milyar Türk Lirası piyasa değerine ulaşan Borsa İstanbul, bugünkü kayıpları ile 38 milyar Türk Lirası seviyesine gerilerken, zirveye 43,6 milyar Türk Lirası değer ile Garanti Bankası, ikinci sıraya 42,7 milyar Türk Lirası değer ile Koç Holding, üçüncü sıraya ise 38,7 milyar Türk Lirası değer ile Akbank oturdu.