Taşıt Kredi Faiz Oranları 2016

Taşıt Kredi Faiz Oranlarına Genel Bakış

Araba alırken kredi kullanmak istediğinizde birçok bankanın sunduğu alternatiflerle karşılaşırsınız. Bankalar size değişen seçenekler içerisinden belirli kredi faiz oranlarıyla kredi fırsatı sağlarlar.

Bankaların uyguladığı taşıt kredisi faiz oranları her kredi için ve her banka için farklılık arz edebilir. Kredi faiz oranları genel itibariyle %1,04 ve %1,60 arasında değişe faiz oranlarıyla müşterilere sunulmaktadır. Kullanılmak istenilen taşıt kredileri için sizlere 48 aya varan vade seçenekleri sunulmaktadır.

Bankaların Taşıt Kredisi Faiz Oranları

Birçok finansal kuruluş araba almak isteyenlere araba kredisi sağlasa da tercihler yine de taşıt kredilerinden yana olacaktır. Taşıt kredisi faiz oranları en düşük orandan başlanırsa ING Bank’ın %1,04’ten başlayan faiz oranları dikkate alınabilir.

İkinci el araçlar ve sıfır km araçlar için genel itibariyle sabit kredi faiz oranları tercih eden banka 48 aya kadar vade süresi tanımaktadır. Vakıfbank bayrama özel sunduğu fırsatlara araba kredisini de ekleyerek sıfır km araçlar için %1,22’den başlayan faiz oranları uygulamaktadır. Halkbank ile devam edilen taşıt kredileri, %1,23 faiz oranlarıyla sizleri karşılamaktadır. İş Bankası da ılımlı taşıt kredisi faiz oranlarıyla tüketicilere yaklaşmaktadır. %1,24’lük faiz oranları hem ikinci el hem sıfır km araçlar için sabit kalmaktadır.

Diğer Bankalar İçin Taşıt Kredisi Faiz Oranları; Fibabanka %1,25, Vakıfbank 2. El araçlar için %1,24, Denizbank %1,27, Halkbank 2. el yeşil ışık taşıt kredisi %1,27, Akbank %1,27 (kampanyalı ürünleri için %1,25 olabilmektedir.), Yapı Kredi Bankası %1,30, Ziraat Bankası ve Garanti Bankası %1,32, Fibabanka İkinci El araçlar için %1,35, HSBC %1,40 kredi faiz oranları uygulamaktadır.