2018’de Yabancıları Konut Satışı Hedefi 30.000!

Yabancılara 2017 yılında 4,6 milyar dolar tutarında konut satışı gerçekleşti. Bu değer bir önceki seneyle kıyaslandığı zaman yüzde 22,2 oranında yükseldi ve bu da 22 bin 234 konut satışına tekabül etti. 2018 yılının ocak döneminde ise yabancılara gerçekleştirilen konut satışları incelendiği zaman geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 25,7 oranında artış meydana geldi. Bu artış ile de bin 742 konut satışı gerçekleşti.

30 Bin Konut Satışı Öngörülüyor

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan gayrimenkul sektörü temsilcileri ise, yaklaşık olarak senedir her ay bir önceki senenin aynı dönemi ile kıyaslama yapıldığı zaman artış yaşandığını, bu nedenle de 2018 yılı sonunda yabancıya konut satışlarının 30 bine kadar çıkabileceğini düşündüklerini, yapılan satışlardan da 7,5 milyar dolar değerinde gelir elde edebileceklerini söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, Türkiye İstatistik Kurumu verilerinde tapunun esas alındığını, gayrimenkul satışlarında tapuların neredeyse 2 sene sonra verildiğini, 2017 yılındaki rakamlarda bir önceki yılın konutlarının bulunduğunu söyledi.

Geçen yıl olumsuz olayların meydana geldiği yıllarda gerçekleşen satışların da olmasına rağmen hızlı bir şekilde artış yaşandığını söyleyen Özyurt, ülkemizde son zamanlarda terör olaylarının yok denecek kadar minimum seviyeye düştüğünü, siyasi anlamda istikrarın da sağlandığını, seçimsiz bir dönemden geçtiğimizi, bu nedenle de Türkiye’nin yabancı yatırımcılar tarafından daha cazip geldiğini söyledi. Kendilerinin de yabancılara yapmış oldukları satışların önemli oranda yükseldiğini söyleyen Özyurt, 2018 yılının başından bugüne kadar olan süre zarfında geçen sene yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 100 oranında artışın söz konusu olduğunu, ülkemizin yabancılar için cezbedici bir tarafı olduğunu söyledi.