Kuveyt Türk Katılım Bankası Kasım Ayı İhtiyaç Finansmanı Kâr Oranları

Kuveyt Türk Katılım Bankası’ndan ihtiyaç finansmanı uyarınca likidite edinmek isteyen müşteriler için kasım ayı boyunca; banka tarafından yapılacak inceleme neticesinde uygulanacak kâr oranları için duyuru yapılmıştır. Banka tarafından müşterilere kredi notuna göre 5 ayrı kâr oranı uygulanacağı deklare edilmiştir.

Azami 48 Aya Kadar Vadede Finansman Kullanımı

Kuveyt Türk Katılım Bankası kâr oranlarını müşterilerin KKB (Kredi Kayıt Bürosu) skorlarına göre belirlemektedir.

KKB puanı 1.800 ve üzeri olan müşteriler için aylık yüzde 1,29 kâr oranı tayin edilmiştir. KKB skoru 1.700– 1800 aralığındaki müşteriler aylık yüzde 1,35 kâr oranı ile likidite edinmektedir.

Kredi puanı 1600– 1700 dilimi içerisindeki müşteriler aylık yüzde 1,39 kâr oranından finansman sağlayabilmektedirler. Kredi skoru 1400 – 1600 arasında olan müşteriler aylık yüzde 1,43 kâr oranından faydalanabilmektedirler.

KKB piramidinin son kısmında yer alan ve kredi puanı 1400’ün altında müşteriler aylık yüzde 1,46 kâr oranından yararlanabilmektedirler.

Kuveyt Türk Katılım Bankası 6 aydan 48 aya kadar vade olanağı sunmaktadır. Tüm kredi puanı basamaklarındaki müşterileri kapsamak üzere; kullanılan finansman meblağının binde beşi oranında finansman tahsis ücreti müşterilerden tahsil edilmektedir.

Kuveyt Türk Katılım Bankası’ndan finansman kullanan müşteriler için hayat sigortası yaptırmak mecburiyeti vardır. Hayat sigortasının poliçe ücreti müşteri tarafından ödenmek durumundadır. 10.000 Türk Lirası meblağ finansman kullanılması durumunda; aylık yüzde 1,29 kâr oranı ile 36 ay vadede bankaya her ay yaklaşık 400 liralık taksitler yatırılacaktır.