Borsa, Günün Başlangıcını Yepyeni Bir Rekor İle Gerçekleştirdi

Borsa İstanbul’daki BIST 100 Endeksi bugüne, yüzde 0, 30 civarında bir artış yaşayarak, bugüne kadarki en yüksek seviye olan 100. 916, 76 puan ile başlangıç yaptı.

BIST 100 endeksi, bugünün açılışında 299, 06 puan civarında bir artış yaşarken, holding endeksi yüzde 0, 30 civarında, bankacılık endeksi ise yüzde 0, 32 civarında bir değere sahip oldu. Sektörel endekslerin arasında en çok kazandırmış olan endeks yüzde 0, 59 oranı ile gıda ve içecek sektörü olurken, en çok gerilemeye neden olan sektör ise yüzde 0, 44 oranı ile sigorta sektörü oldu.

Güne, dün olumsuz bir şekilde başlangıç yapmış olan borsa, İstanbul’da BIST 100 Endeksinin 99. 418, 58 puana kadar düşmesinden sonra aniden yükselişe geçti. Söz konusu olan bu endeks, özellikle de günün diğer yarısından itibaren etkisini çoğaltan alımlar ile yüzde 0, 98 oranı civarında bir yükseliş gösterirken, görmüş olduğu en yüksek günün kapanış rekorunu ve seviyesini 100. 617, 69 puana kadar taşımış oldu.

Sektörde uzman olan analistler konu hakkında yapmış oldukları açıklamalarında, Avrupa Merkez Bankası ( FED ) Başkanı olan Janet Yellen’ın açıklamalarının ardından azalmış olan bu risk iştahının, piyasalara olan etkisinin de sınırlı olarak kalmış olduğunu bildirerek, yurt içerisinde bugünkü ekonomi güven endeksinin, yurt dışında ise Almanya’da ki enflasyon oranları ile beraber Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleşen büyüme başta gelmek üzere açıklanması beklenen verilerin yakından takip edileceğini belirttiler.

Analistler, teknik bakımdan ise BIST 100 endeksinde 102. 200 seviyesinin direnç pozisyonunda olduğunu ifade ederek, gerçekleşebilecek herhangi bir düşüşlerde ise 99. 000 seviyesinin de destek konumuna gelmiş olduğunu açıklamalarına eklediler.