SGK’ya 2018’de 87,6 Milyar TL’lik Destek!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun torba yasa görüşmelerinde bugün son gün. SGK’nın 2018 yılında bütçeden temin edeceği rakam da kesinleşti. 2018 yılında, SGK’ya yapılacak yardım tutarı 87,6 milyar Türk Lirası olacak.

2018 yılı içerisinde uygulanacak oaln Merkezi Yönetim Bütçesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu. Bütçe üzerindeki görüşmeler TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından devam ettiriliyor iken, birçok yenilik ve ayarlama da beraberinde geliyor. 

2018 yılı itibariyle devlet tarafından bazı kurum ve kuruluşlara ciddi bir destek verilecek. Toplamda 90 milyar Türk Lirası gibi oldukça ciddi bir rakama ulaşacak olan bu destekler arasında en yüksek pay 87,6 milyar Türk Lirası ile SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) olacak.

SGK haricinde 2018 bütçesi ile yardım edilecek kuruluşlar arasında 1,5 milyar Türk Lirası ile kâr amacı gütmeyen kuruluşlar yer alırken, yurt dışına gerçekleştirilecek yardımlar 386 milyon Türk Lirası’na tekabül edecek. Bazı kurumlara yapılacak yardımların toplamı da bütçenin kalan 3,7 milyar Türk Lirası üzerinden gerçekleştirilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nu 2018 bütçesinden ayrılan 87,6 milyar Türk Lirası desteğe ek olarak Hazine’den de önemli bir destek yapılacak. Geçtiğimiz yıl SGK’ya devlet tarafından yapılan destek 69,7 milyar Türk Lirası olarak belirlenirken, bu rakamda yaklaşık 20 milyar Türk Lirası değerinde bir artışa gidilirken, bunun en önemli sebebi SGK’nın topladığı primlerin yüzde 25’lik kısmının devlet katkısı olarak kesilmesi oldu.