Lojmanda Oturan Memur, Lojmanı Satın Alabilecek!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu hafta içerisinde gündeme gelen kamu kurumlarına ait lojmanların ve sosyal tesislerin satışı konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Ağbal, lojmanlarda oturan memurların, lojmanları satın alabilmeleri için öncelikli olacaklarını kaydetti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmeleri devam eden torba yasa hakkında önemli açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, memurlar için önemli bir müjde verdi. Kamu lojmanlarının ekonomiye kazandırılması adına önemli bir adım atıldığını ifade eden Ağbal, lojmanların satışlarında, lojmanlarda ikâmet eden kamu görevlilerinin öncelikli olarak tercih edileceğini, bu sayede memurların oturdukları lojmanları rahatlıkla satın alabileceklerini kaydetti.

Lojmanların satışlarından beklenen gelir konusunda yöneltilen soruyu cevaplayan Maliye Bakanı Naci Ağbal, lojman satışı konusunun 1 yılda başlayıp bitecek proje olmadığını, bu projenin uzun soluklu olduğunu kaydederken, önümüzdeki süreçte Maliye Bakanlığı’nın kamu kurumları ile çalışma gerçekleştirerek bu süreci belirleyeceğini ifade ederken, bazı yıllarda 500 milyon Türk Lirası tutarında gelir beklendiğini, bazı yıllarda bu beklentinin 1 milyar Türk Lirası’na kadar çıktığını ifade etti.

Torba yasa ile birlikte getirilen düzenleme ile birlikte kamu kurumlarına ait olan lojman ve tesislerin satışı gündeme gelmiş, yıllara göre bir beklenti bütçesi oluşturulmuştu. 2018 yılı itibariyle başlaması planlanan lojman ve sosyal tesis satışlarında önceliğin lojmanlarda oturan memurlara verilmesi, memurlar açısından sevindirici bir haber olarak yorumlandı. Sosyal tesislerin satışı konusunda izlenecek strateji hakkında ise henüz bir açıklama gelmedi.