657 Değişiyor Mu? Detayları Bakan Sarıeroğlu Açıkladı!

Son günlerde emekli vatandaşlara verilecek olan bayram ikramiyeleri ile birlikte Türkiye’deki memuriyet sisteminin değiştirileceği yönündeki dedikodulara açıklama birinci ağızdan geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, merakla beklenen konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, kısa bir süredir kamu gündeminde olan, kamu çalışanlarının çalışma şekilleri ile alakalı bir düzenleme yapılacağı konusundaki dedikodulara son noktayı koydu. Bakan Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklamada, bu konuda herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığı ifade edildi.

Memur-Sen’in düzenlediği “İnsan, Emek ve Küresel Rekabet Uluslararası Sempozyumu”nun açılışında konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Türkiye’nin yakın dönemde kamuda bir istihdam yaratabilmek adına büyük bir başarıya imza attığını, bu konuda birçok ülkeden “bunu nasıl başardınız?” şeklinde soruların geldiğini, alt işveren işçisi olarak çalışmakta olan 900 bin kişi için kamuda istihdam yaratılmasının adeta bir devrim niteliğinde olduğunu, bu çalışmanın daha çok yeni bitirilmiş olduğunu belirtti.

Açıklamalarında kamuda taşeron işçi olarak çalışmakta olan ve bu kadar işçinin aynı anda kadroya alınması işlemi gerçekleşmesinin Türkiye dışında hiçbir ülkede gerçekleştirilemediğini vurguladı.

Gündemde halen daha kamu çalışanlarıyla alakalı birtakım spekülasyonların da devam ettiğini belirten Bakan Sarıeroğlu, çalışma şekilleri ile alakalı herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını, aynı zamanda 657 sayılı devlet memurları kanununda da bir düzenlemenin söz konusu olmadığını, memur alımlarında bu güne kadar devam eden sürecin, aynı şekilde bundan sonra da devam edeceğini belirtti.